9 Μαΐου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


170.000 Πασόκοι έφεραν ξανά τον ήλιο στο προσκήνιο. Το θέμα είναι αν και πότε θα τον ξανασηκώσουν. Το ΚΙΝΑΛ έγραψε τη δική του ιστορία, απ' το κόκκινο ρόδο έμειναν μόνο κάποια πέταλα που σίγουρα στολίζουν αλλά δεν ξανανθίζουν.

***

 Η αποκαθήλωση του πράσινου ήλιου ήταν μία αποτυχημένη φαεινή ιδέα που έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι από τον πολυπράγμωνα Μιχάλη Χρυσοχοϊδη . Παιδί για συγκεκριμένες αποστολές που δικαίωσε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων τη στήλη που σκωπτικά τότε είχε αναφέρει. Δεν μπορεί να συγχωνεύεις τον Ολυμπιακό με την Προοδευτική και να λες το νέο σχήμα "Πασαλιμάνι" ή κάπως έτσι.

***

Αυτονόητη ήταν η επαναφορά του ήλιου που θα μπορούσε να αποφευχθεί από τότε, αν είχαν την πρόνοια να προβούν σε μια διαδικασία σαν τη χθεσινή. Ομως θα μου πείτε άλλες οι συνθήκες, άλλοι οι καιροί.

***

Υπήρχε ακόμη και το "άγος" Τσοχατζόπουλου και οι ονομασίες που ακολούθησαν ήρθαν στην πολιτική πιάτσα σαν νέα απορρυπαντικά, άλλοτε με μπλε, άλλοτε με κόκκινους θαυματουργούς κόκκους. Ομως ο λεκές ήταν βαρύς και ίσως μόνο ο χρόνος θα μπορούσε να τον ξεπλύνει, όπως εν μέρει έγινε.

***

Επιτυχώς φαίνεται για την ώρα ότι ο Μανωλιός άλλαξε τα ρούχα, φόρεσε στολή εργασίας, αποφασισμένος να στηρίξει το κοινωνικό έργο και την ουσιαστική παρουσία του στην πολιτική ζωή.

***

Ηδη από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα γίνεται αγώνας δρόμου και συνωστισμός για να πλαισιωθούν τα νέα ψηφοδέλτια, κάτι που στο παρελθόν έμοιαζε με κυνήγι χαμένου θησαυρού.

***

Πολιτικός πυρετός αλλά και ενθουσιασμός και στην Πιερία μετά τη χθεσινή παρουσία στις κάλπες. Ο κύβος ερρίφθη και για τις υποψηφιότητες που έδεσαν μέχρι τώρα. Τρεις γνώριμοι, Μίχου, Μαλτζάρης, Τσακιρίδης και μία νέα παρουσία. Αυτή του καταξιωμένου για την επιστημοσύνη και πολιτική του δράση γιατρού ΩΡΛ Κώστα Κουτρούπα.

***

Γιος του αείμνηστου επίσης γιατρού ΩΡΛ Μανώλη Κουτρούπα, ενώνει με σεμνότητα, γνώση και δυνάμεις με τους συνυποψηφίους του για τη νέα πρόσκληση-πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: