3 Μαΐου 2022

Κοροναϊός: Ποιες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Κοροναϊός: Ποιες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής
Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε και πότε πρέπει να επισκεφθείτε τον καρδιολόγο σας.
Για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού με αφορμή των χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία χωρίς self test μίλησαν στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Καλλιάνος, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος και ο Νίκος Σπυρίδης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.

«Όλες οι δείκτες δείχνουν μία πτώση. Ο ιός αυτός, το οποίο χαρακτηρίζω σαν μία πολυσυστηματική νόσο, μολύνοντας έναν οργανισμό και βγαίνοντας από αυτόν δεν είναι ο ίδιος. Δε χρειάζεται εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να εξακολουθεί να φοράει μάσκα για να προστατευτεί.

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις του ιού ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον αριθμό τους ούτε την ισχύ τους». Σύμφωνα με τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών χρειάζεται προσοχή στο θέμα της ατομικής υγιεινής καθώς τώρα όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι είμαστε σε φθίνουσα πορεία.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς που έχουν νοσήσει από κοροναϊό επισήμανε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθούν ξανά μετά το τρίμηνο. «Τα αντισώματα δείχνουν ένα μεγάλο peak (κορύφωση) μετά τη νόσηση, ανάλογα με την ανοσολογική κατάσταση του καθενός. Μετά το τρίμηνο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξανακολλήσει κάποιος».

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: