26 Μαΐου 2022

Υπόθεση Βαλυράκη: “Με χτύπησαν για να με τρομοκρατήσουν” λέει ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας

 Ο ένας από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη αποκάλυψε ότι δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε, για να μην καταθέσει. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους θα καταπέσουν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος κατονόμασε στις αρχές ως υπόπτους τους δύο ψαράδες από την Ερέτρια. Οι δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Τώρα θα δείτε πολλά που θα βγουν στη φόρα», ανέφερε αρχικά, και συνέχισε: «Εγώ αυτά που έχω δει θα πω. Άλλοι τα μπερδεύουν και άλλοι θα καταπιούν τη γλώσσα τους». Παρά τον ξυλοδαρμό που -όπως λέει- δέχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, για να μην μιλήσει στις Αρχές, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα καταπέσει ο νέο ισχυρισμός των κατηγορουμένων για ύπαρξη άλλου σκάφους και ενός άλλου ψαρά στον τόπο του εγκλήματος.

«Με χτύπησαν, για να με τρομοκρατήσουν. “Πρόσεχε, παλιομ@@@, τι θα πεις εκεί που θα πας και πώς θα το πεις” μου είπαν. Ήταν πέντε, οι τέσσερεις κατέβηκαν και με κοπάναγαν. Πάνε να καλύψουν τους δύο, για να πάει ο ένας μέσα. Σας το λέω αυτό χωρίς φόβο και πάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ισχυρίζεται πως βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας, περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, και πως ήταν παρών, όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος στη θάλασσα, μετά από έντονο διαπληκτισμό με τους δύο ψαράδες, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει με το σκάφος τους.

Από την άλλη, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι εκείνη την ημέρα δεν είχαν βγει στη θάλασσα και ότι το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ερέτριας. Επίσης δίνουν στοιχεία για ύπαρξη άλλου σκάφους, παρόμοιου με το δικό τους, στον τόπο του εγκλήματος.

«Δεν υπάρχει δεύτερο σκάφος. Ένα ήταν το σκάφος. Απλώς πάνε να το παρουσιάσουν ότι μοιάζει το δικό τους σκάφος με άλλο και πάνε να δώσουν τον άλλον για να την βγάλουν καθαρή οι δύο. Έχω καλή όραση. Βλέπω πολύ καλά. Δεν μπορούν να μου πουν οι άλλοι ότι ήταν ο […] τη στιγμή που ήταν δύο στο σκάφος. Και το συγκεκριμένο σκάφος δεν λέμε ότι έμοιαζε. Άλλο το έμοιαζε και άλλο το ήταν. Υπάρχει διαφορά.

«Υπάρχουν μάρτυρες που λένε ότι το σκάφος δεν ήταν στο λιμάνι, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων στο λιμάνι», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης.

Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει δύο μηνύσεις, μία κατά των δραστών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και μία κατά παντός υπευθύνου για τραμπουκισμούς και απειλές που δέχθηκε, για να αλλάξει την κατάθεσή του. Πιέσεις καταγγέλλει και ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάζει η οικογένεια Βαλυράκη, ο άτυχος πολιτικός δέχτηκε 15 χτυπήματα από διαφορετικά όργανα σε κεφάλι, πρόσωπο και αυχένα, τα οποία δείχνουν όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, ότι ο θάνατος του οφείλεται όχι σε δυστύχημα, αλλά σε δολοφονία

 enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: