30 Μαΐου 2022

Ο “Δημητρός ο Σκανταλιάρης” της Χριστίνας Δεμερτσίδου συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης


 Τον “Δημητρό τον Σκανταλιάρη” σύστησε στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης, σε μια όμορφη εκδήλωση πουπραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (συνεδριακή αίθουσα), η νεαρή συγγραφέας παιδικών βιβλίωνΧριστίνα Δεμερτσίδου, την Παρασκευή 27/05. Η εκδήλωση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρoέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ

Αστερίου Μπουσνάκη, ενώ συνδιοργανώθηκε με τις εκδόσεις “ΠΝΟΗ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών της οδού Αριστοτέλους, του ΒΑΤΑΝ, τωνΕυαγγελικών και της Περίστασης πρωταγωνίστησαν σε μουσικοχορευτικά δρώμενα, ζωντανεύοντας τις «σκανταλιές»του Δημητρού και ενθουσιάζοντας το κοινό.
Η Δομνίκη Καράντζιου, συγγραφέας με σημαντικές διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και ραδιοφωνικήπαραγωγός, προλόγισε τη Χριστίνα Δεμερτσίδου και παρουσίασε το βιβλίο.
Η Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονας του Δήμου ήταν στον συντονισμό της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης τόνισε: «Δίνουμε προτεραιότηταστα παιδιά μας εντάσσοντας τα σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία. Η λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω τηςπανδημίας, μας δίνει πλέον τη δυντότητα να υλοποιούμε διά ζώσης δράσεις, όπως η σημερινή παρουσίαση τουβιβλίου της συντοπίτισσας συγγραφέως Χριστίνας Δεμερτσίδου. Θεωρούμε χρέος μας να δίνουμε βήμα στα νέα παιδιάκαι να υποστηρίζουμε κάθε τους ξεκίνημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των Βρεφ/κων Σταθμών για την
άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης».
Η συγγραφέας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, το προσωπικό της ΔΗΚΕΔΗΚ και τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη - υπεύθυνοπρογραμμάτων και δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Επιπλέον, σημείωσε ότι ένας από τους στόχους τουπαραμυθιού είναι να προβληθεί σε μικρούς και μεγάλους η Πιερία και ότι το λογοτεχνικό της «ταξίδι» θα συνεχιστεί.
Τη βιβλιοπαρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, Μπέττυ Σκούφα, ηεκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, ο πρόεδρος του οργανισμού Πολιτισμού Γ. Τσιαλός και πλήθοςκόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: