24 Μαΐου 2022

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

  
  Την Παρασκευή 20 Μαΐου στις Εαρινές Ημέρες 2022 της Εστίας Πιερίδων Μουσών, το μέλος της Εφορείας Λόγου και Τέχνης κ. Καρανίκα Μαρία, αρχαιολόγος και υπ. διδάκτωρ προϊστορικής αρχαιολογίας, παρουσίασε ένα πανόραμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Πιερίας με εστίαση στη Βόρεια Πιερία. 

 

     Το κοινό μεταφέρθηκε νοερά σε πεδία ανασκαφών και στις ομορφιές του Πιερικού τοπίου χάρη και στη συμβολή της απαγγελίας της κ. Αλμαλιώτου Κλεοπάτρας και της κ. Εμεξεζίδου Βέτας, μελών του Θεάτρου Πήγασος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κ. Δανάη Αμανατίδου, σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Πήγασος. Η Εφορεία Λόγου και Τέχνης ευχαριστεί δημόσια το Θέατρο Πήγασος για τη δημιουργική σύμπραξη. 

 

 


    Ξεχώρισε στο τέλος της εκδήλωσης η παρέμβαση του παλαιού μέλους της διοίκησης της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Ζαπουνίδη Χαράλαμπου, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό εμπειρίες του από την προσωπική του συμβολή και εμπλοκή στις προσπάθειες και τους αγώνες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Βόρειας Πιερίας και εξέφρασε την ελπίδα η Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου να μετατραπεί και να αναδειχθεί σε σημαντικό Μουσείο της χώρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης κ. Μπακαλοπούλου, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κ. Κουκουλιάτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων των Σωμάτων

Ασφαλείας κ. Αδαμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: