16 Μαΐου 2022

Στην πορεία, θα διαπιστώσεις και θα εκτιμήσεις περισσότερο, τα μικρά και απλά πράγματα της ζωής.


 Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Άλλωστε, η ουσία της ζωής είναι να έχουμε λίγα πράγματα και καλά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που επιθυμείς κάτι τόσο πολύ αλλά δεν μπορείς να το έχεις.

Είτε επειδή δεν είναι εφικτό να γίνει σύντομα, είτε επειδή ανήκει κάποιου αλλού. Σ’ αυτό το σημείο ο ανταγωνισμός, η ζήλια και ό, τι άλλο σχετίζεται με κακή επιρροή, δεν είναι λύση, μόνο και μόνο για να το αποκτήσεις και εσύ. Η λύση είναι να απολαμβάνεις το κάθε τι ακόμα κι αν δε σου ανήκει.

Να απολαμβάνεις το κάθε τι ακόμα κι αν δε σου ανήκει

Το μυστικό όταν κάτι δε σου ανήκει είναι να είσαι αποδεχτείς την κατάσταση και να ικανοποιηθείς με αυτά που έχεις τη δεδομένη στιγμή. Όταν το αποδεχτείς και νιώσεις πλέον συνειδητοποιημένος, βρες τρόπους που θα σε κάνουν να νιώθεις κοντά σ’ αυτό.

Για παράδειγμα, ονειρεύεσαι ένα μεγαλύτερο σπίτι ή να σπουδάσεις ή ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του πλανήτη; Τη δεδομένη στιγμή, ίσως να μην είναι υπάρχει η δυνατότητα για να γίνουν αυτά πραγματικότητα.

Μπορείς κάλλιστα όμως, να τα απολαμβάνεις ακόμα κι αν δεν σου ανήκουν. Πώς; Να μιλάς γι’ αυτά και να τα αναζητάς. Κάνε σχέδια, «σκάλισέ» τα, μελέτησέ τα και ονειρέψου εσένα, για παράδειγμα, να ταξιδεύεις. Βρες πληροφορίες για αυτή τη χώρα, κάνε τη στιγμή της έρευνάς σου ζωντανή.

Αναζήτησε άτομα που πήγαν σ’ αυτή τη χώρα, μιλήστε για την εμπειρία που είχαν. Ρώτησέ τους τα πάντα για τις διακοπές τους και απόλαυσε τη χώρα αυτή, έστω και από μακριά.

Μην γκρινιάζεις και μην αναρωτιέσαι το πότε

Μην μπεις στη διαδικασία να παραπονιέσαι επειδή ένα κόσμημα για παράδειγμα, δε σου ανήκει. Μη ξεχνάς πως δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα. Μπορείς όμως να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα και στο μέλλον να το αγοράσεις.

Παρόλα αυτά μπορείς να «το κάνεις δικό σου» με το να το απολαμβάνεις από την απέναντί σου, που την είδες να το φορά. Μίλησέ της, ρώτησέ την «πώς είσαι», «πώς σε λένε», κοινωνικοποιήσου και μιλήστε γι’ αυτό το κόσμημα.


Μόλις έχει ήδη καταφέρει να κάνεις δύο πράγματα! Να αγγίξεις το κόσμημα που επιθυμείς να έχεις και έχεις κάνει ένα καινούργιο φίλο που έχετε κάποια κοινά ενδιαφέροντα.

Απόλαυσε ακόμα και τα πιο απλά

Στην πορεία, θα διαπιστώσεις και θα εκτιμήσεις περισσότερο, τα μικρά και απλά πράγματα της ζωής. Και εν τέλει μπορεί να πεις ότι τα άλλα που καιρό επιθυμούσες πριν, δεν θέλεις να σου ανήκουν.

Είναι πράγματα τα οποία μπορείς να απολαύσεις χωρίς έρευνες και «σκαλίσματα». Κάποιες φορές ίσως δεν καταλαβαίνεις την αξία τους, επειδή τα αγνοείς και επειδή «δεν είναι για σένα».

Είναι η μυρωδιά ενός λουλουδιού, η αίσθηση του κρύου και της αγκαλιάς, ταυτόχρονα. Το χάδι και το φιλί στο μέτωπο, πριν το ρολόι γυρίσει στις 11 το βράδυ. Η στιγμή που βλέπεις στα μάτια ένα παιδί, το χαμόγελο ενός σκυμμένου-σκεφτικού περαστικού. Είναι η μυρωδιά του καφέ Πιάσε το φλιτζάνι και απόλαυσε τη μυρωδιά.

Χαμογέλα, γέλα δυνατά, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σου, όποτε και όπου μπορείς. Αυτό είναι το νόημα της ζωής.  Και μη ξεχνάς… μπορείς να απολαύσεις το πιο σημαντικό πράγμα. Την ίδια τη ζωή.

 -mariakoraka.gr/

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: