12 Μαΐου 2022

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου: Δωρεάν ενημερωτικές δράσεις για τη διάδοση του έργου ERASMUS+

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο του έργου «Οι περιφερειακές βιβλιοθήκες ως κέντρα υποστήριξης της οικογενειακής επιχειρηματικότητας».
Συνεργάτες μας σε αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, ήταν η εταιρεία συμβουλευτικής Artsmart από την Λετονία, το Πανεπιστήμιο του Πάντεμπορν της Γερμανίας (τμήμα Οικονομικών και Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης) και η μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική επιχείρηση κοινωνικής επιχειρηματικότητας Mine Vaganti NGO, με έδρα την Ιταλία. Επίσης, οι βιβλιοθήκες των πόλεων Jelgava από την Λετονία και Ριέκα από την Κροατία.

Οι στόχοι του έργου Family Business Library είναι:

- Η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας της Επιχειρηματικότητας, σε άτομα περιφερειακών και αγροτικών περιοχών.

- Η αύξηση της αίσθησης πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας, μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές.

- Η ανάπτυξη ενός συστήματος, όπου οι βιβλιοθήκες θα λειτουργούν ως υποστηρικτικά κέντρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Αποτελέσματα του έργου:

- Αναπτύχθηκε ο οδηγός ηλεκτρονικής μάθησης για την επιχειρηματικότητα, προς χρήση από επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Περιέχει και ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, λειτουργεί διαδραστικά και σε περίπτωση λάθους δίνεται η ευκαιρία να αναγνωστεί ξανά η θεωρία, ώστε να επαναϋποβληθούν οι απαντήσεις.

- Αναπτύχθηκε ο οδηγός καθοδήγησης και ενότητας μαθημάτων e-learning για βιβλιοθηκονόμους, ώστε να μπορούν να βοηθούν τους δικούς τους χρήστες των υπηρεσιών, αλλά και τους βιβλιοθηκονόμους άλλων βιβλιοθηκών στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

- Αναπτύχθηκε το έγγραφο πολιτικής, ώστε να επιτευχθεί η διάδοση και η καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Παράλληλα ανακοινώνουμε ότι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου θα πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν ενημερωτικές δράσεις, για τη διάδοση του έργου και την υποστήριξη στη χρήση του οδηγού διαδραστικής ηλεκτρονικής μάθησης βασικών αρχών της επιχειρηματικότητας, με εισηγητή τον Οικονομολόγο Σύμβουλο - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Σβάρνα Ιωάννη.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ. 2352350127, ή στείλτε μήνυμα στα e-mails library@dion-olympos.gr ή katerinam2@yahoo.gr.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: