10 Μαΐου 2022

Πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, hangover ή κόπωσης


 Στην προσπάθειά της να βρει επιπλέον τρόπους ώστε να μεταφέρει με απτό και κατανοητό τρόπο το μήνυμα της ασφαλέστερης οδήγησης σε νέους οδηγούς, η Ford, σε συνεργασία με την Ford Fund, τον φιλανθρωπικό της βραχίονα, επιστράτευσε νεαρούς gamers οι οποίοι δοκίμασαν τρεις ειδικά σχεδιασμένες στολές που αναπαράγουν πιστά τις συνέπειες της μέθης, της υπνηλίας και του hangover.

Χρησιμοποιώντας μειωμένη όραση, βαράκια και ηχητικά εφέ, οι στολές αναπαράγουν τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαζόταν ένα άτομο όταν είναι μεθυσμένο, κουρασμένο ή υπό την επήρεια hangover.

Έχοντας οδηγήσει πρώτα ένα «νηφάλιο» γύρο, κάθε οδηγός χρησιμοποιεί στη συνέχεια τις ειδικά σχεδιασμένες αυτές στολές και πραγματοποιώντας τον ίδιο γύρο βιώνει τις συνέπειες της επήρειας των παραπάνω καταστάσεων. Το αποτέλεσμα; Πολυάριθμες συγκρούσεις και ατυχήματα, αλλά και επικίνδυνη οδήγηση, η οποία ενδέχεται να ήταν μοιραία σε πραγματικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ευρώπη, τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν οι κυριότερες εξωγενείς αιτίες θανάτου στις ηλικίες 15-25-ετών, εν μέρει λόγω περισπασμών από τη μουσική, τους επιβάτες ή τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και λόγω της αυξημένης χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών που συχνά φέρνει η έντονη κοινωνική δραστηριότητα αυτής της ηλικίας.

Κ.Π.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: