8 Ιουνίου 2022

Πανελλαδικές 2022: Αναμενόμενα και χωρίς δυσκολίες τα θέματα σε Λατινικά και Πληροφορική – Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στη Χημεία

Οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) εξετάστηκαν σε Λατινικά, Πληροφορική και ΧημείαΑναμενόμενα και χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες ήταν τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους καθηγητές του φροντιστηρίου Ορόσημο τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και δεν παρουσιάζουν δυσκολίες.

Οι ερωτήσεις της εισαγωγής και της ετυμολογίας είναι απλές. Στη γραμματική επίσης τα θέματα είναι βατά, αλλά χρειάζεται προσοχή, διότι σε ορισμένες λέξεις ζητούνται δύο τύποι.

Οι παρατηρήσεις τους συντακτικού είναι επίσης απλές και κατανοητές και είναι δυνατόν να απαντηθούν γρήγορα και εύστοχα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές

Αναφορικά με τα θέματα Πληροφορικής προσανατολισμού το Θέμα Α περιλαμβάνει αναμενόμενες ερωτήσεις Σ-Λ και ερωτήσεις/θεωρία από τη ύλη των δέντρων και του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Το δεύτερο θέμα είχε ασκήσεις συμπληρώσεις και μετατροπής, ιδιαίτερης προσοχής. Το Θέμα Γ ήταν αναμενόμενο θέμα συγγραφής προγράμματος (χωρίς χρήση πινάκων), ενώ το θέμα Δ ήταν  θέμα προγράμματος με χρήση πινάκων.

Σε ότι αφορά τα θέματα της Χημείας στο σύνολο τους χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας. Το Α Θέμα συγκεκριμένα ελέγχει βασικές γνώσεις. Το Β Θέμα έχει αρκετά ερωτήματα και
απαιτεί χρόνο είναι όμως μέτριας δυσκολίας. Το Γ Θέμα είναι και αυτό μέτριας δυσκολίας. Το Δ Θέμα είναι πιο απαιτητικό με το Δ3 να είναι το πιο δύσκολο ερώτημα.

in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: