27 Ιουνίου 2022

Ραφήνα: Τι λένε οι δύο συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου - «Ήταν η κακιά η ώρα»


Μετανιωμένοι
εμφανίστηκαν οι δύο που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του 42χρονου στη Ραφήνα. Οι δύο κατηγορούμενοι, ενώπιον των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, έκαναν λόγο για «κακιά ώρα» και είπαν πως «δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε».

 Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι αφορμή για το περιστατικό στάθηκε η ουρά για την τουαλέτα στο μπαρ της περιοχής.

Οι δύο κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι ο καυγάς ξεκίνησε μέσα στο μπαρ και τους χώρισαν άνθρωποι της επιχείρησης. Έπειτα, συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους έξω από το μαγαζί. Μαζί με τους δύο βγήκαν από το μπαρ και δύο φίλοι τους, οι οποίοι -όπως κατέθεσαν- «δεν είχαν καμία εμπλοκή».

Έτσι συνέλαβαν τους δράστες που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 42χρονο

Μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής όχι μόνο είχαν ταυτοποιήσει τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 42χρονο σε μπαρ της Ραφήνας τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά είχαν φτάσει κυριολεκτικά έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.

 Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι Αρχές είχαν καταφέρει μέσα από βιντεοληπτικό υλικό να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής των δραστών, εν συνεχεία να τους ταυτοποιήσουν και μέσα σε λίγες ώρες να τους περάσουν χειροπέδες.

Πρόκειται για δύο 24χρονους με καταγωγή από την Αλβανία, οι οποίοι πέρα από την έρευνα των αστυνομικών Aρχών υποδείχθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως οι βασικοί ύποπτοι του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του άτυχου 42χρονου για ασήμαντη αφορμή.

Πήγες αναφέρουν στο ethnos.gr. ότι ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση προς το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ενώ κατά τις πρώτες ώρες μετά το φονικό είχε δοθεί σήμα σε όλους τους συνοριακούς σταθμός με τα στοιχεία ταυτότητας των δύο, καθώς υπήρχε φόβος μήπως προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία.

 Αυτή την ώρα οι δυο τους ανακρίνονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το απόγευμα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι παρόλο που οι δύο τους ήταν με άλλα δύο άτομα την μοιραία νύχτα δεν φαίνεται να υπάρχει, πέραν αυτών, κάποιος άλλος συνεργός, ενώ το ποινικό τους παρελθόν δεν εμφανίζει κάτι το ιδιαίτερο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος είχε πάει στο μαγαζί μαζί με έναν φίλο του και άλλες δύο κοπέλες για να διασκεδάσουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η μία εκ των δύο ήταν σύντροφος του 42χρονου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια στιγμή, ένας από τους 2 άνδρες, μαζί με τη μία κοπέλα μετακινήθηκαν από το τραπέζι τους και πήγαν σε άλλο τραπέζι που βρίσκονταν άλλες δύο κοπέλες. Εκεί κάθισαν λίγα λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο τραπέζι τους.

Μετά από λίγο, το θύμα φέρεται να πήγε στην τουαλέτα, όπου εκεί τον ακολούθησαν άγνωστοι και εκεί φαίνεται να σημειώθηκε διένεξη που έληξε χωρίς να λάβει έκταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για νεαρούς άνδρες που φέρονται προηγουμένως να είχαν ενοχλήσει τη σύντροφο του 42χρονου.

Μετά από λίγη ώρα, το θύμα μαζί με την παρέα του πλήρωσαν και σηκώθηκαν να φύγουν. Όταν βγήκαν από το μκαγαζί, τα άτομα που ήρθαν νωρίτερα σε λεκτική αντιπαράθεση με το θύμα, περικύκλωσαν τον 42χρονο και άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ φέρονται να χρησιμοποίησαν ακόμη και σιδερογροθιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει αιμόφυρτος στην άσφαλτο, μπροστά στα μάτια των φίλων του, αλλά και των θαμώνων που βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος μεταφέρθηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ φέρεται να δέχθηκε επίθεση ακόμη και με σιδερογροθιά. Δυστυχώς, ο 42χρονος, παρότι μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αργότερα, κατέληξε.

 ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: