15 Ιουνίου 2022

Η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε… γυναικείο ή αρσενικό εγκέφαλο

 Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση μπορεί να αποκαλύψει αν έχετε γυναικείο ή αρσενικό εγκέφαλο ανάλογα με το τι βλέπετε πρώτα.

Η καθηλωτική εικόνα του άνδρα που τρέχει ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το είδος της διαδικασίας σκέψης που έχουν οι άνθρωποι – και αυτό που βλέπετε πρώτα μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να κάνετε πολλά πράγματα συγχρόνως.

Η απλοϊκή εικόνα δείχνει μια σκοτεινή φιγούρα σε πόζα σπριντ. Το ερώτημα απλό. Τον βλέπετε να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς;

Ο εγκέφαλός μας αποκρυπτογραφεί με διαφορετικό τρόπο διφορούμενες εικόνες, λόγω των ποικίλων διαδικασιών καθώς λαμβάνει και επεξεργάζεται πληροφορίες.

Σε αυτή την περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι λάτρεις της ψευδαίσθησης μπορεί να ερμηνεύσουν το τρέιλερ ως έναν άνδρα που απομακρύνεται ή που κατευθύνεται προς εσάς.

Τι σημαίνει αν είδατε τον δρομέα να πλησιάζει

Σύμφωνα με το Fact Factories, αυτό σημαίνει ότι έχετε πιο ανδρικό εγκέφαλο. Προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματά σας και να προσπεράσετε τα δύσκολα εμπόδια της ζωής χρησιμοποιώντας τις επί τόπου αναλυτικές σας δεξιότητες και τον καλό λόγο.

Μαθαίνεις πολύ γρήγορα μόλις γίνεις περίεργος για κάτι.

Τότε είναι που εστιάζεις όλη σου την ενέργεια σε αυτό μέχρι να βρεις μια ιδέα για το πώς να το προσεγγίσεις.

Αλλά το να κάνετε ταχυδακτυλουργίες σε πολλές δουλειές ταυτόχρονα δεν είναι το πλεονέκτημά σας – δεν είστε καλός για πολλές εργασίες και προτιμάτε να εστιάσετε σε ένα πράγμα τη φορά.

Μόλις καταλήξετε σε μια ιδέα ή έχετε μια ισχυρή άποψη για κάτι, είστε έτοιμοι να την υποστηρίξετε με πειστικά επιχειρήματα επειδή είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, για τις ικανότητές σας για εξαιρετική εστίαση και προσοχή.

Τι σημαίνει αν είδατε τον δρομέα να απομακρύνεται

Έτσι, για όσους είδαν τη φιγούρα να την φεύγει μακριά από εσάς, σημαίνει ότι έχετε πιο γυναικείο εγκέφαλο. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αναλυτικές σας δεξιότητες και ο συλλογισμός είναι στο μέγιστο.

Βασίζεστε στις αισθήσεις και τη λογική σας και δεν βιάζεστε όταν παίρνετε μια απόφαση. Ο εγκέφαλός σας είναι στα καλύτερά του όταν βυθίζεστε σε κάτι δημιουργικό ή δημιουργείτε κάτι από την αρχή.

Είστε εξαιρετικός multitasker και έχετε καταπληκτική μνήμη. Αυτό στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε είναι η διαίσθησή σας και οι άριστες αισθήσεις σας.

Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματά σας, η ιδέα της εξαιρετικής οπτικής ψευδαίσθησης είναι πολύ πιο βαθιά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας – καθώς βρίσκεται σε μια αποστολή που καταστρέφει τους μύθους.

Οι ειδικοί έχουν μελετήσει τις διαφορές μεταξύ του εγκεφάλου των ανδρών και των γυναικών για δεκαετίες σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τα στερεότυπα των φύλων.

Η νευροεπιστήμονας Daphna Joel ξεκίνησε ένα μάθημα αφιερωμένο στο καυτό θέμα το 2009 στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Η πρωτοποριακή έρευνά της είχε ως στόχο να καταστρέψει τα κλισέ – ότι οι άνδρες είναι πιο ανταγωνιστικοί και οι γυναίκες καλύτερες στην επικοινωνία.

Ωστόσο, η συζήτηση συνεχίζεται – με ορισμένους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν ωφελεί η ταξινόμηση τμημάτων του εγκεφάλου σε θηλυκές και αρσενικές πλευρές.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι πράξεις μας στην πραγματικότητα καθορίζονται από τη σύνθεση του εγκεφάλου μας, ο οποίος στη συνέχεια τονώνεται από την κοινωνικοποίησή μας.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: