3 Ιουνίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ


 Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Σύμφωνα με την διακήρυξη του ΟΗΕ, το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση, κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, είναι φιλικό στο περιβάλλον και αποτελεί τη λύση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου 2022 είναι να εκτιμήσουμε τη μοναδικότητα, τη μακροζωία και την ποικιλομορφία του ποδηλάτου, το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερα από 200 χρόνια.
Η κρίση έχει αλλάξει τις ανάγκες και τις συμπεριφορές μετακίνησης. Πολλές κυβερνήσεις ωθούνται να ξανασκεφτούν τα συστήματα μεταφορών με τα ποδήλατα να παίζουν σημαντικό ρόλο σαν μία οικονομική εναλλακτική που δεν ρυπαίνει. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και οι πρόσφατες οδηγίες της ΕΕ για αύξηση των υποδομών ποδηλάτου, βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ενσωμάτωση του ποδηλάτου στα Σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας.
Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα λοιπόν, «συνεχίζουμε να κάνουμε πηδάλι»
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετέχοντας στην Παγκόσμια αυτή γιορτή του ποδηλάτου, διοργανώνει ποδηλατοβόλτα προς την Παραλία το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, από την Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: