9 Ιουνίου 2022

Κύριε Κουκοδήμο, κύριε Συμεωνίδη, κύριε Νταντάμη, πότε θα απολογηθείτε στους δημότες για την κατάσταση της θάλασσάς μας στην αρχή της τουριστικής περιόδου;


 Προς τη δημοτική διοίκηση

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 03 Ιουνίου 2022 έγινε καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ Λεμονόπουλο, πως δεν λειτούργησε το εφεδρικό σύστημα παροχής ενέργειας(οι γεννήτριες) του βιολογικού σταθμού Κατερίνης

ή λειτούργησε για δεκαπέντε λεπτά και δεν λειτούργησε τις επόμενες πέντε ώρες, με αποτέλεσμα 10 χιλιάδες κυβικά μέτρα  λύματα να πέσουν στη θάλασσα. Κατά την στιγμή της καταγγελίας ευρισκόταν στη συνεδρίαση όλοι οι αρμόδιοι να απαντήσουν, ο Πρόεδρος Δευακ, Συμεωνίδης Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου , ο δήμαρχος , Κώστας Κουκοδήμος , ο αναπληρωτής Δημάρχου, Γεώργιος Νταντάμης ....Επί της καταγγελίας δεν εδόθη καμία απάντηση κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ενώ κανείς δεν διέψευσε την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου!!!!!!!


  Εδώ και μέρες η θάλασσά μας φαίνεται να έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ, με δεκάδες καταγγελίες πολιτών που παρουσιάζουν ότι η ρύπανσή της είναι εκτεταμένη. 


Ο δημοτικός μας συνδυασμός παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα. Αποφασίσαμε να περιμένουμε λίγο πριν τοποθετηθούμε δημόσια, περιμένοντας τη δημοτική διοίκηση να βγει και να εξηγήσει στους δημότες τι ακριβώς συνέβη.

 

Όμως δηλώνουμε δημόσια ότι κάναμε λάθος! Πιστεύαμε πως η  δημοτική διοίκηση  θα ασχολούνταν σοβαρά τουλάχιστον με αυτό το τεράστιο πρόβλημα, θα κινούνταν γρήγορα, θα έκαναν επί τόπου παρεμβάσεις, θα ενημέρωναν επίσημα τους πολίτες κλπ. Αυτό θα έκανε κάθε σοβαρή διοίκηση που νοιάζεται για τον τόπο της. 

Ο Δήμαρχος όφειλε και οφείλει να παρέμβει άμεσα, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και να αποδοθούν  ευθύνες.   Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε τούτο.

   Δεν μπορούν καν να κρατήσουν καθαρή τη θάλασσά μας, τη βάση της τουριστικής μας βιομηχανίας.

 

Επειδή λοιπόν οι ίδιοι δεν ενημερώνουν κανέναν με δική τους πρωτοβουλία, σήμερα τους ζητάμε επίσημα ως συνδυασμός να το κάνουν και να μας εξηγήσουν:

  • Τι ακριβώς συνέβη;
  • Γιατί συνέβη; Γιατί δεν έλαβαν μέτρα για να μη συμβεί αυτή η μόλυνση, για την οποία όλοι μιλούν, όμως ο κ. Συμεωνίδης Κουκοδήμος και Νταντάμης «κάνουν πως δεν έγινε και κάτι»;
  • Ποιοι θα πληρώσουν για τη ζημιά που προκύπτει στους επαγγελματίες του τουρισμού;
  • Πώς θα διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί φέτος και στο μέλλον;

 

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε της Δευακ και κύριε Νταντάμη,

 

  • Οι δημότες ανησυχούν για την υγεία τους και πρωτίστως για την υγεία των παιδιών μας.
  • Έργα στο παραθαλάσσιο μέτωπο του δήμου δεν κάνατε
  • Το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει σε όλα τα σημεία του δήμου φέτος το καλοκαίρι
  • Η εικόνα της εγκατάλειψης υπάρχει σε πολλά τουριστικά μας σημεία ακόμη και σήμερα, αρχές Ιουνίου

 

  • Και μετά από όλα αυτά, με την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει σήμερα η θάλασσά μας είναι σε μία κατάσταση που δεν τιμά κανέναν!

 

Σας καλούμε να βγείτε δημόσια, να ζητήσετε συγνώμη από τους συνδημότες μας, να εξηγήσετε ακριβώς τι συνέβη και πώς θα λύσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη θάλασσά μας. Ελπίζουμε να  μας πείτε την αλήθεια.

 

Θέλουμε ΤΩΡΑ την αλήθεια για την κατάσταση της θάλασσάς μας!

 

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

 

Θανάσης Λιακόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Μιχάλης Γεωργιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Απόστολος Λιακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Ράνια Παπαγεωργίου
Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Δημοτικό Διαμέρισμα Κορινού



Δεν υπάρχουν σχόλια: