8 Ιουνίου 2022

Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης-Ρεσιτάλ Πιάνου


 Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών παρουσίασε στο Συνεδριακό  Κέντρο Κατερίνης, Ρεσιτάλ Πιάνου της κ. Αικατερίνης Ελενίδη Κορτσιλάβα. Η κ. Ελενίδη  κατέχει πτυχίο πιάνου με ειδικότητα καθηγήτρια παιδαγωγικής πιάνου και δίπλωμα πιάνου με «Άριστα» από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Έχει εξειδίκευση στη μουσική συνοδεία (Όπερα και μουσική δωματίου). Είναι ιδρυτικό μέλος της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης και τακτική συνεργάτιδα με την Εστία  Πιερίδων Μουσών.

 


    Στην εκδήλωση ακούστηκαν αποσπάσματα από το μονόγραμμα του Ελύτη καθώς και από την ποιητική συλλογή του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, της Μάγδας Παπαδημητρίου Σαμοθράκη και της Χρύσας Λουλοπούλου. Ακούστηκαν οι φωνές της Μαρίας Βούλγαρη (η οποία είχε την όλη επιμέλεια της παρουσίασης) και της Μαρίας Τσομπανοπούλου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η χορευτική εμφάνιση της μικρής Αγάπης Κρητικού.

     Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης και τον Ο.Π.Π.Α.Π. Με την παρουσία τους, την τίμησαν, η Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Στέλλα Τζιτζιλή, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. κ. Γεώργιος Τσιαλός, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου,  ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε. Π. Μ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο επίσης Επίτιμος Πρόεδρος της Ε. Π. Μ κ. Γρηγόρης Μιτσοκάπας καθώς και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος. Το παρόν  έδωσαν  ο μαέστρος της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Ευθύμιος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου εικαστικών κ. Παναγιώτης Φτάρας, ο διευθυντής και μαέστρος της Πολυτονικής Ορχήστρας κ. Παναγιώτης Λιμπανοβνός και ο συνθέτης κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Την εκδήλωση τέλος παρακολούθησαν παιδιά και συνοδοί από την Μέριμνα Κατερίνης.                                                                                                             


Δεν υπάρχουν σχόλια: