25 Ιουνίου 2022

Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό: Ιερός εμφύλιος για τα θαύματα – Μητροπολίτης Αργολίδας: Η κατάσταση θυμίζει σέχτα

Συνεχίζεται η αντιδικία ανάμεσα σε πιστούς που δηλώνουν ότι έχουν βιώσει θαύμα στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και ιεράρχες. Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος έκανε λόγο για υστερικές καταστάσεις που θυμίζουν προτεσταντική σέχτα. 

Το Σάββατο, ακόμη μια λειτουργία, της Αγίας Φεβρωνίας αυτή τη φορά, μεταδόθηκε live από τα κανάλια επικοινωνίας του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων. Ο πατέρας Δημήτριος απέφυγε σήμερα να αναφερθεί στα θαύματα που συνήθως επικαλείται προσδίδοντάς τα πάντα στον Τίμιο Σταυρό.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 είπε, μεταξύ άλλων: “Δεν αρνούμαι το θαύμα, είναι ένα δώρο της χάριτος του Θεού. Αρνούμαι κάποιες καταστάσεις που θυμίζουν πιο πολύ προτεσταντική σέχτα». Υστερικές καταστάσεις και εκστασιακές καταστάσεις, που δεν έχουν σχέση με την ορθόδοξη παράδοση”.

“Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που όχι μόνο δεν ιάθηκαν, αλλά η κατάσταση τους χειροτέρεψε. Ο ανθρώπινος πόνος είναι πολλές φορές αβάσταχτος και οι άνθρωποι τρέχουν, όπου ακούν κάτι που μπορεί να δώσει ελπίδα. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται, την μεταχειρίζονται στο όνομα του Χριστού”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

“Δεν το επικεντρώνω μόνο στο θέμα το οικονομικό και το χρηματικό, είναι κάτι βαθύτερο. Είναι πως “είμαι σταρ, είμαι κάτι άλλο”. Είναι φως φανάρι η υπόθεση, από την στιγμή που κάθε ημέρα οι κάμερες εκεί” τόνισε ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

Όπως συμπλήρωσε, “οι άνθρωποι που είναι πραγματικά Άγιοι και βοηθούν άλλους ανθρώπους κρύβονται, δεν ξέρει κανείς που βρίσκονται. Πριν από 30 χρόνια πήγα σε ένα μοναστηράκι και είδα μια εικόνα που μυρόβλυζε ολόκληρη. Ήρθε η γερόντισσα και μου είπε “σας παρακαλώ, μην το πείτε πουθενά”. Η εικόνα μυροβλύζει ακόμα, εδώ και 30 χρόνια και δεν το ξέρει κανείς».

Αναφερόμενος στον εφημέριο των Αγίων Ισιδώρων, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είπε πως «ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ο εφημέριος εμένα με ενοχλεί».

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί εξαπάτησης των πιστών, είπε πως “είναι βαριά λέξη η απάτη, αλλά στο τέλος –τέλος…. Έχω δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων που μου λένε καλά έκανες και το κατήγγειλες, γιατί εμένα μου έχει συμβεί το τάδε περιστατικό.  Δεν μπορώ να πω ότι το υπόσχονταν, αλλά όταν περνάει κάθε ημέρα το μήνυμα ότι εδώ γίνονται θαύματα, αυτό λειτουργεί από μόνο του σε ανθρώπους που πλέον έχουν κολλήσει με ένα πρόσωπο, που έχουν προσκολληθεί…”

“Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει, είναι ψυχοφθόρος. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι, που έχουν περισσότερα στοιχεία από εμένα και πρέπει να τα καταθέσουν στην Δικαιοσύνη”, κατέληξε ο Ιεράρχης.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: