15 Ιουνίου 2022

Γιώργος Τράγκας: Αποκάλυψη «βόμβα» για το Πόθεν Έσχες του δημοσιογράφου


 Οι ελληνικές Αρχές λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματά τουΑπαντήσεις για Πόθεν Έσχες και τραπεζικά δάνεια του Γιώργου Τράγκα αναζητούν οι Αρχές.Ο Γιώργος Τράγκας ξεσπούσε κατά των τραπεζών. Μία μάχη διαρκείας του δημοσιογράφου, ο οποίος φέρεται όμως την ίδια ώρα να είναι ευνοημένος του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, ο έλεγχος των ελληνικών αρχών φαίνεται σύμφωνα με τον δικηγόρο του να βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν τοίχο. Ο Νίκος Αγαπηνός ανοίγει τα χαρτιά του και οι αποκαλύψεις του δημιουργούν νέα δεδομένα.

Νόμιμα χωρίς Πόθεν Έσχες

Νέα δεδομένα στην υπόθεση ελέγχου φέρνουν οι απαντήσεις του δικηγόρου που υπερασπιζόταν τον Γιώργο Τράγκα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως, οι αρχές στην Ελλάδα επιμένουν πως ο δημοσιογράφος θα ελεγχθεί για όλα και για όλη του την δραστηριότητα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «LIVE NEWS», ο Νίκος Αγαπηνός θα πει πως με όσα ορίζει ο νόμος ο Γιώργος Τράγκας από το 2016 δεν είχε υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

«Προβλέπει ο νόμος συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία υποχρεούται, την ιδιότητα του, ένας πολίτης υπόχρεος. Η υποχρέωση αυτή του Γιώργου Τράγκα είχε εξαντληθεί, είχε περαιωθεί το 2016» σημείωσε.

Οι ελληνικές Αρχές από την άλλη λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματά του.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν κάτοικος Μονακό, φορολογικά από το 2016, σημαίνει ότι για τις προηγούμενες χρήσεις, μέχρι παραγραφής βεβαίως και μπορεί να ελεγχθεί και είχε ελεγχθεί φορολογικά. Δεν ελέγχεται φορολογικά από το 2016 και μετά από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

«Από το 2016 και μετά όταν ένα πρόσωπο είναι φορολογικά κάτοικος Μονακό, δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδήματα του από τις ελληνικές φορολογικές αρχές» πρόσθεσε.

Η διερεύνηση του Γιώργου Τράγκα θα γίνει για κάθε του δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού λένε από την άλλη πολύπειρα πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ που μίλησαν στο «LIVE NEWS» και γνωρίζουν πως η υπηρεσία τους σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργοποιεί το τεράστιο ευρωπαϊκό δίχτυ που υπάρχει και παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολίτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: