14 Ιουνίου 2022

Kακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη – Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτια

 Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε για λίγα λεπτά.

Μποτιλιάρισμα, πεσμένα δέντρα, πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 220 κλήσεις. Κάτω από τη γέφυρα στην Αγίων Πάντων εγκλωβίστηκαν οχήματα. Όπως αναφέρει το ThessToday.gr οδηγός ΙΧ οχήματος που βούλιαξε κάτω από τα λασπόνερα φαίνεται να το σπρώχνει για να το απεγκλωβίσει.

«Κολυμπήσαμε για να βγούμε»

Συντρίμμια άφησε πίσω της η μεγάλη νεροποντή που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης, με τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση που οδήγησε σε πλημμύρες, υλικές ζημιές και μποτιλιάρισμα στον αστικό ιστό.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας που ενώ οδηγούσε μέσα στη θεομηνία κάτω από τη γέφυρα στην Αγίων Πάντων, εγκλωβίστηκε στο ΙΧ της από τα λασπόνερα και αναγκάστηκε να βγει από το παράθυρο του αυτοκινήτου της για να σωθεί.

Όπως δήλωσε μετά την περιπέτειά της στο ThessToday.gr: «Μας είπαν βγείτε από τα παράθυρα, εγώ και μια κοπέλα. Φοβηθήκαμε. Εγώ βγήκα από το παράθυρο. Δεν μπορούσα να κολυμπήσω, έπινα νερό. Η κοπέλα δεν μπορούσε να κολυμπήσει, δεν ήξερε μπάνιο. Κάποια παιδιά τη βοήθησαν να βγει. Βγήκα κι εγώ».

 Έντονα προβλήματα στην Πολίχνη

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και στην περιοχή της Πολίχνης, όπως δείχνουν τα βίντεο που δημοσίευσε το voria.gr

Στην κεντρική οδό της Πολίχνης, Αγνώστου Στρατιώτη, η ορμή του νερού από τον κατακλυσμό κατέβασε φέρτα υλικά με αποτέλεσμα να βουλώσουν τα φρεάτια. Τα φρεάτια φούσκωσαν, το νερό πέρασε πάνω στα πεζοδρόμια και μπήκε μέσα σε σπίτια και καταστήματα. Το ευτύχημα είναι ότι ο καιρός άνοιξε καθώς σε διαφορετική περίπτωση όπως λένε οι κάτοικοι θα συνέβαιναν τα χειρότερα.

  Εξαιτίας του δυνατού ανέμου έπεσαν δέντρα στη λεωφ. Στρατού, ενώ το ρέμα Ξηροποτάμου, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του περίπου ένα χρόνο πριν, φούσκωσε. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες συνεργείο του δήμου Παύλου Μελά είχε καθαρίσει το ρέμα.

Σε όλα τα σημεία που παρουσιάστηκαν προβλήματα έσπευσαν συνεργεία του δήμου και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης.

 Υπόγεια σήραγγα γέμισε με νερό

Πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται την τελευταία ώρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με κεντρικούς δρόμους να έχουν πλημμυρίσει είτε με νερό είτε με… αμάξια.

Στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, όπως αναφέρει το voria.gr, τουλάχιστον τρία οχήματα εγκλωβίστηκαν ενώ η υπόγεια σήραγγα, κάτω από την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό, γέμισε με νερό και έγινε… λίμνη, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να προκληθεί έντονο μποτιλιάρισμα στους παρακείμενους δρόμους.

Σημειώνεται ότι στα εν λόγω περιστατικά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο υπηρξαν υλικές ζημιές τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στους δρόμους. Αντίστοιχες εικόνες λόγω της νεροποντής καταγράφηκαν και σε πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

 Πλημμύρισε το ίδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας”

Σύμφωνα με το Thes.gr, σχεδόν ένα μέτρο έφτασε το νερό στον αύλειο χώρο του ιδρύματος “Αγιος Παντελεήμονας” που βρίσκεται στο δρόμο Λαγκαδά-Θεσσαλονίκης.
Η καταιγίδα ήταν πολύ έντονη στην περιοχή και τα νερά σχημάτισαν ποτάμι. Λάσπες και νερό εισήλθαν τόσο μέσα στο χώρο του ιδρύματος όσο και στην εκκλησία που υπάρχει δίπλα.

Οι υπάλληλοι επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα να μπουν μέσα στο κτίριο ώστε να δουν τις ακριβείς ζημιές που έχουν προκληθεί.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: