3 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός: Νεκρή 19χρονη στο Σισμανόγλειο

Ενισχύεται ο κορονοϊός, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και κοπέλα 19 ετών που είχε μπει στο Σισμανόγλειο την Τρίτη και πέθανε σε απλή κλίνη. Η 19χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

  

Οι επιστήμονες προβληματίζονται για τις επαναμολύνσεις. Και όλα αυτά την ώρα που εν μέσω τουριστικής περιόδου το ιικό φορτίο έχει εκτοξευτεί σε νησιά, στα οποία για πρώτη φορά δεν λειτουργούν ξενοδοχεία καραντίνας.

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN ότι οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 (ειδικά η Όμικρον 5 που είναι χειρότερη από τα υποπαραλλαγές της Όμικρον, προσβάλλοντας το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα) μπορούν να γίνουν τσουνάμι.

Ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, σημαίνει συναγερμό για τις επιμολύνσεις. Στις προηγούμενες μεταλλάξεις, λέει, είχαμε περίπου 1% επανανοσήσεις. “Τώρα έχουμε πάνω από 20% και ίσως να ανέβει και περισσότερο. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που θα επανανοσήσουν έχουν διπλάσια πιθανότητα να καταλήξουν και πενταπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία”, λέει ο κ. Ατσαλάκης.

Ο κ. Καπραβέλος ζητεί αυστηρότερους ελέγχους στα σημεία ελέγχου της χώρας, γιατί πολύ τουρίστες έρχονται μολυσμένοι και πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα και να γενικευτεί η χρήση της μάσκας.

 enikos.g

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: