26 Ιουλίου 2022

Φυσικό αέριο: «Έκλεισε» η συμφωνία των 27 της ΕΕ για τα έκτακτα μέτρα

Φυσικό αέριο: «Έκλεισε» η συμφωνία των 27 της ΕΕ για τα έκτακτα μέτρα  iΟι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου τον χειμώνα

Σε συμφωνία για τις έκτακτες ρυθμίσεις μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται κατέληξαν τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη σύνοδο των υπουργών αρμόδιων για ζητήματα Ενέργειας στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η τσεχική Προεδρία της ΕΕ.

 Δεν επρόκειτο τελικά για Mission Impossible! Οι υπουργοί κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της ζήτησης για φυσικό αέριο πριν από τον ερχόμενο χειμώνα» σημείωσε ο λογαριασμός της Τσεχίας στο Twitter.

 Η ελληνική πρόταση

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε την ελληνική πρόταση στην EE για την ενέργεια τον ερχόμενο χειμώνα, σε επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης αυτό που προτείνει είναι ένας πανευρωπαϊκός μηχανισμός «μέσω του οποίου θα αποζημιώνονται οι βιομηχανικοί καταναλωτές για τη μείωση στη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τον ερχόμενο χειμώνα».

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: