6 Ιουλίου 2022

6 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού

Σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα. Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα και δεν είναι μία επίσημη γιορτή. Έτσι, ως ένας ανεπίσημος εορτασμός των φιλιών δεν καταφέρνει να «αγγίξει» την εμπορική απήχηση της «γιορτή του έρωτα», δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά έχει καταφέρει να διεθνοποιηθεί από το 2000 και μετά. Σε αυτό συνέβαλλαν φυσικά και το ίντερνετ, αλλά και τα social media.

Φιλί: μία λέξη, άπειρα συναισθήματα. Με μία σου μόνο κίνηση, μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα που τα λόγια δεν μπορούν. Από το γαλλικό φιλί, που αντιπροσωπεύει τον έρωτα, το πάθος και την αγάπη, μέχρι και ένα χειροφίλημα, που αποτελεί ένδειξη ευγένειας και σεβασμού, το φιλί είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας και ένα από τα καλύτερα «οχήματα» όσων νιώθουμε.

Θα ήταν άδικο λοιπόν, μία τόσο σημαντική για τη ζωή και την έκφρασή μας πρακτική να μην είχε τη δική της Παγκόσμια Ημέρα.

Η 6η Ιουλίου είναι πλέον καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και με αφορμή αυτή, σου παρουσιάζουμε 6 βασικούς λόγους -πέρα από την ευχαρίστηση- που πρέπει να δίνεις απλόχερα και χωρίς ενδοιασμούς τα φιλιά σου με κάθε ευκαιρία.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος

Κατά τη διάρκεια του φιλιού ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, δηλαδή τις ορμόνες που αποτελούν φυσικά αναλγητικά και αγχολυτικά. Ένα φιλί, λοιπόν, αρκεί για να μειώσεις τα άσχημα συναισθήματα και να νιώσεις ευτυχισμένος.

Σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες

Κι όμως, το φιλί σε βοηθά να το κάνεις κι αυτό. Ένα λεπτό φιλιού εκτός από την ευχαρίστηση που σου δίνει μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 26 έως 39 θερμίδες,

Σε γυμνάζει

Είναι ένας εύκολος τρόπος να ασκήσεις τους μύες του προσώπου σου και ειδικότερα το λαιμό και το σαγόνι, που αποτελούν και δύσκολα σημεία για να γυμνάσεις. Ένα τέλειο ελιξήριο νεότητας, αφού πρόκειται για ένα μίνι φυσικό λίφτινγκ.

 

Άλλωστε το φιλί είναι ένας από τους πιο όμορφους και γλυκούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να εκφράσει την αγάπη και τα συναισθήματά τους προς ένα άλλο πρόσωπο, ιδιαίτερα όταν «μεσολαβεί» το συναίσθημα του έρωτα. Μάλιστα, σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διαφορετικά έθιμα και τελετουργίες που βασίζονται στο φιλί, αλλά λίγες από αυτές έχουν ερωτικές συνδηλώσεις.

Αν και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βασίζεται στην εκδήλωση της αγάπης και του έρωτα με ποικίλους τρόπους, η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού περιλαμβάνει εκδηλώσεις που εντοπίζονται κυρίως στην κατάρριψη διαφόρων ρεκόρ που σχετίζονται με το φιλί. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως το παγκόσμιο ρεκόρ του μακρύτερης διάρκειας φιλιού καταρρίφθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού, αφού την 14η Φεβρουαρίου 2013 ο Εκατσάι και η Λαξάνα Τιραναράτ από την Ταϊλάνδη φιλήθηκαν επί… 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: