7 Ιουλίου 2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΠΑΣ-Για το ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με δέσμη μέτρων, που θα τον κρατήσουν παραγωγικό, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης.


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διεθνής επισιτιστική κρίση, που αυτός προκάλεσε, τονίζει ακόμη περισσότερο την στρατηγική σημασία του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, διαχείριση δασών).

Σήμερα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού άφησε τον πρωτογενή τομέα απροστάτευτο οδηγώντας τους αγρότες σε αδιέξοδο, ανεξήγητα εξαιρεί, από την προσαυξημένη έκπτωση δαπανών για ψηφιοποίηση, ενέργεια και πράσινη οικονομία, τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.
Για το ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με δέσμη μέτρων, που θα τον κρατήσουν παραγωγικό, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης.
Μέτρα όπως:
- Μείωση του κόστους ενέργειας στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια.
- Επιδότηση του κόστους λιπασμάτων και ζωοτροφών.
- Παροχή χρηματοδοτικής ρευστότητας, μέσω καλλιεργητικών δανείων και ρύθμισης χρεών, που γεννήθηκαν κατά τον κορωνοϊό.
- Άμεση καταβολή ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
- Τροποποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2021-27 που θα περιλαμβάνει τη στήριξη με συνδεμένες ενισχύσεις και την παραγωγή σιτηρών και ζωοτροφών, ενώ παράλληλα θα κατευθύνει τις ενισχύσεις σε παραγωγικές καλλιέργειες και επενδύσεις
- Χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: