16 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


Όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τον 49χρονο.

Την παραίτηση του είχε ζητήσει ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης είχε ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Το τηλεφώνημα με Πλεύρη

Σχολιάζοντας την χτεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό, ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ανέφερε στο in πως όλο αυτό τον καιρό η επικοινωνία του και η συνεργασία του με τον Θάνο Πλεύρη ήταν εξαιρετική.

Αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το τραγικό συμβάν αλλά και να περιγράψει πως ακριβώς λειτούργησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όταν ο 49χρονος επισκέφτηκε το νοσοκομείο έχοντας έντονους πόνους, ο κ. Θεοδωρόπουλος αρκέστηκε μόνο στο ότι «θα αναλάβει την ευθύνη» των πράξεων που του αναλογούν.

Διατάχτηκε ΕΔΕ

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βρίσκονταν 70 γιατροί στο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν χτες ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών.

Ειδικότερα στο στόχαστρο για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά όργανα του νοσοκομείου για πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευσαν άνω των 70 ιατρών.

in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: