8 Ιουλίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Ηταν όλοι έτοιμοι για εκλογές το Σεπτέμβρη.Τότε που ακόμη ο λαός είναι στα μπάνια, ο τουρισμός σε καλή φάση, τα καλοριφερ σβηστά, οι μπαξέδες σε καρποφορία και ο convid σε ύφεση.

***

Το Σεπτέμβρη που το fuel pass και το power pass θα ήταν στα πάνω τους και η "καλή' κατάσταση της οικονομίας θα ξεκλείδωνε κανένα πιο γενναιόδωρο επιδοματακι για το λόγω Ουκρανίας φτωχοποιημένο λαό μας.

***

Είδαν και αποείδαν, τάβαλαν κάτω. Κάποιοι είπαν θα μας βγει, κάποιοι άλλοι δίστασαν. Με απλή αναλογική, υπολόγισαν πως οι μισοί και πλέον θα βλέπουν τη Βουλή σε καρτ-ποστάλ.Τι πιο λογικό να τους βγει μια Οικουμενική λόγω αδιαλλαξίας του Ερντογαν.

***

Μετά έπεσαν οι σοφότεροι. Το Γενάρη καταργούμε το φόρο αλληλεγγύης, δίνουμε αύξηση σε μισθούς και συντάξεις και γιατί όχι, δώρο μια στις δύο καζίνες πετρέλαιο; Κι έφτασαν στο διαταύτα, πάμε Μάρτη, τότε που ανθίζουν οι κερασιές και δεν έχουν βγει τα κεράσια να τα λιγουρεύεται κι ο λαός...

***

Κι ο κλήρος έλαχε στο γενναιότερο Κυριάκο να πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως συνήθως λέει κάθε μέλλον πρώην που φοβάται την κάλπη όπως ο διάβολος το λιβάνι.

***

Ως τότε όμως ποιός ζει -ποιος πεθαίνει αφού θα ξαναγυρίσουν οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι εντατικές, ο χειμώνας θά΄ναι παγερός, ο επιούσιος θα' χει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ, ο αμνός στα 15 και το πετρέλαιο ούτε για εντριβές θα φτάνει.

***

Με αυτά τα δεδομένα είναι να αποκλείεις το Σεπτέμβρη αλλά όχι τον Οκτώβρη. Αλλωστε ο πρωθυπουργός δε μίλησε ποτέ ξεκάθαρα για πρόωρες εκλογές.

***

Είμαστε γενικά σε αναμονή μέχρι νεωτέρας. Ενα είναι βέβαιο, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και σε εκλογές θα πάμε με ή χωρίς ευλογιά ή ευλογία πιθήκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: