9 Ιουλίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Διάβαζα ότι ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ζητούσε με επιστολή του από τον πρωθυπουργό, επιδότηση για τη βενζίνη. Μπράβο του, είπα, να κι ένας ποιμενάρχης με ευαισθησίες που νοιάζεται για τις δυσκολίες που περνάει το ευσεβές ποίμνιό του.

***

Συνεχίζοντας όμως να διαβάζω, βλέπω ότι ζητάει μηνιαία επιχορήγηση και με νόμο για τη μητρόπολή του, λόγω του ότι είναι ασύμφορη πλέον η μετάβασή του σε απομακρυσμένες περιοχές της μητρόπολής του.

***

Βέβαια δεν είναι καιροί τώρα να οδεύει ο μητροπολίτης καθήμενος "επί πώλου όνου" και ν' ακούει ωσαννά, άλλαξαν τα πράγματα.

***

Ούτε λεωφορείο μπορεί να παίρνει, γνωστό είναι άλλωστε πως κάποια αξιώματα δεν χωράνε σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αν εξαιρέσουμε κάποιους βασιλείς της Σκανδιναβίας. 

***

Τι θα μπορούσε να κάνει, θα μου πείτε. Το fuel pass δεν είναι αρκετό. Να φέρει κάποια Γλυκερία στο Σιδηρόκαστρο ή έστω μια Βανδή με ή χωρίς Μπισμπίκη που είναι και Σερραία, να κάνει καβάντζα για τη βενζίνη, ίσως...

***

Βρήκα εξαιρετικά και επιεικώς άκομψη την επιστολή, την ώρα που ένας λαός ζητάει μάνα εξ ουρανού, σε εποχές ισχνών αγελάδων, να προκαλείται το περί "μέτρου" μέσο αίσθημα.

***

Στη συνέχεια της επιστολής του ο Μακάριος αφού εκθειάζει την εργατικότητα του πρωθυπουργού και την ευθικρισία της Κεραμέως, βάζει και δεύτερο αίτημα τοπικού χαρακτήρα και επικαλείται για τα δείγματα εργασίας του, την μαρτυρία των βουλευτών Καραμανλή, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου.

***

Και καταλήγει... δυστυχώς ο νόμος Πάνου Καμμένου έχει μπλοκάρει όλα τα ακίνητα του Στρατού προς ζημίαν όλων.

***

Ούτε ενωματάρχης της παληάς βασιλικής χωροφυλακής να ήταν ο Σιδηροκάστρου Μακάριος


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: