2 Ιουλίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Οχι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κεραυνός εν μέσω νεφώσεων και γενικής δυσφορίας, ήταν η ανακοίνωση υποψηφιότητας για το δήμο Κατερίνης του Γιάννη Ντούμου.

***

Εμπιστευόμενος περισσότερο το ένστικτο από τις συγκεχυμένες πληροφορίες, εκτιμώ ότι ήταν αποτέλεσμα σειράς συσκέψεων και συναντήσεων πολλών πρωταγωνιστών της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής,

***

Μια υποψηφιότητα που δεν περνάει στα ψιλά αλλά στα πρωτοσέλιδα, μια ανακοίνωση με βάθος και πλάτος, με καθαρά κοινωνικό προσανατολισμό.

***

Σε συζήτηση και η υποψηφιότητα του Νίκου Τσακιρίδη από πλευράς ΠΑΣΟΚ, της Κεντροαριστεράς, όπως γράφτηκε αλλά δεν το βλέπω να ευτυχεί από πλευράς αριστεράς.

***

Προβληματισμός και για τις υπόλοιπες πράσινες δυνάμεις που συνδιοικούν με Κουκοδήμο, Νταντάμη, Κυριακίδη κ.α., προβληματισμός όμως μόνο για το πράσινο ακροατήριο καθόσον η θέση των προαναφερθέντων είναι μονόδρομος για τη στήριξη διοίκησης Κουκοδήμου.

***

Βέβαια η δημοτική παράταξη Κουκοδήμου έχει εμπλουτισθεί  με πληθώρα στελεχών από την παράταξη "πολίτες σε δράση" που απέκτησαν μάλιστα αξιώματα και ρόλους σημαντικούς, κάτι που εκ πρώτης όψεως δείχνει θετικό. Μια δεύτερη όμως ανάγνωση σε βάθος ίσως αναδείξει αδυναμίες και παθογένειες και το "μεμπτόν" κάθε συναλλαγής εντός ή εκτός εισαγωγικών.

***

Ο Σύριζα όσον αφορά τα δημοτικά δεν έχει λόγο να κρύβεται κάθε φορά πίσω από κάθε προοδευτικό "κατ΄ επίφασιν" σχήμα. Είναι κόμμα εξουσίας, διαθέτει αξιόλογα στελέχη κι έχει λόγο όχι μόνο καταγραφής δύναμης αλλά και διεκδίκησης.

***

Αν και πρόωρα, όχι βέβαια κάτι ασυνήθιστο, η κινητικότητα που παρουσιάστηκε είναι εντυπωσιακή. Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: