24 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται χωριά

Φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται χωριά
Πηγή: Eurokinissi 
Η φωτιά στην Ηλεία μπαίνει στα Κρέστενα και οι νέες εικόνες δείχνουν το μέγεθος του κινδύνου και τον πανικό των κατοίκων της περιοχής, που τρέχουν να απομακρυνθούν

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει, το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιοχή Μακρίσια, στα Κρέστενα Ηλείας, την ώρα που σκληρή μάχη για την κατάσβεση δίνεται στη δάσος της Δαδιάς, στη Λέσβο και σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (Γρεβενά, Φαιστό, Πτολεμαΐδα και Ελάτεια).

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία», με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ να αναφέρουν πως ήδη καίγονται τα πρώτα σπίτια στη Σκυλλουντία.

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».w.in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: