12 Ιουλίου 2022

Τον Στέφεν Μπένετ προτείνει για νέο αρχιδιαιτητή ο Τάκης Μπαλτάκος

 Τον Άγγλο Στέφεν Μπένετ προτείνει για νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Τάκης Μπαλτάκος, σε αντικατάσταση του συμπατριώτη του, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τοι συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος Ιουλίου.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισημαίνει ότι, από τη στιγμή που οι τέσσερις «μεγάλοι» δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στο όνομα του νέου προέδρου, αναλαμβάνει ο ίδιος και η διοίκηση της ομοσπονδίας την ευθύνη να προτείνει τον νέο αρχιδιαιτητή, ενώ προσθέτει ότι έχουν ήδη ενημερωθεί η FIFA και η UEFA, μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, Ιάκωβου Φιλιππούση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπαλτάκου:

«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 "μεγάλων" ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή. Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων, σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση».amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: