9 Ιουλίου 2022

Έκλεισε με νίκη τα φιλικά ο ΠΑΟΚ

 Με χαμόγελα ολοκλήρωσε τα φιλικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο ΠΑΟΚ. Με γκολ του 18χρονου Γιώργου Κούτσια στο 36ο λεπτό, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν 1-0 της Σταντάρ Λιέγης, δείχνοντας σαφέστατα σημάδια βελτίωσης στην ανασταλτική λειτουργία.  

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα και η πώληση του Αντόνιο Τσόλακ στη Ρέιντζερς, έφεραν εσπευσμένα τον Κούτσια στην Ολλανδία και κατευθείαν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Κι ο νεαρός φορ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, έπειτα από φάση διαρκείας στο 36ο λεπτό. 

Από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Σβέριρ Ινγκασον, η μπάλα έφτασε στον Τιάγκο Ντάντας που σέντραρε για τον Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να υποχρεώνει σε δύσκολη επέμβαση τον Αρνό Μποντάρτ, και τον Κούτσια να παραμονεύει για το 1-0.  

Νωρίτερα, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που είχαν φανεί πιο απειλητικοί, με την κεφαλιά του Ρενό Εμόν (20’) στο δεύτερο δοκάρι και το σουτ του Νίκολα Ράσκιν (25’) σε κενή εστία έπειτα από βιαστική έξοδο του Ντόμινικ Κοτάρσκι - αμφότερα δεν βρήκαν στόχο. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Ντάγκλας Αουγκούστο έκλεψε σε επίκαιρη θέση την μπάλα, αλλά το πλασέ του έβγαλε δύσκολα με το πόδι σε κόρνερ ο Μποντάρτ.  

Ο Λουτσέσκου έκανε πέντε αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τους Ντάντας (46’) και Λευτέρη Λύρατζη (48’) να απειλούν στα πρώτα λεπτά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Βέλγοι έκαναν οκτώ αλλαγές ενώ κι ο ΠΑΟΚ άλλαξε τους έξι που συνέχιζαν από το ξεκίνημα του αγώνα. 

Φάσεις, ωστόσο, δε δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του ματς, πλην ενός σουτ του Ράφα Σοάρες στην κλειστή γωνία του Λοράν Χενκινέ, με το 1-0 υπέρ των «ασπρόμαυρων» να παραμένει.  

Με απολογισμό δυο νίκες (4-0 την Γκόου Αχέντ Ιγκλς η άλλη), μια ισοπαλία (2-2 με την Αλκμααρ) και μια ήττα (2-1 από την Γκρόνινγκεν), ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Απελντοορν και αύριο (Κυριακή 10/7) επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με το επόμενο φιλικό να είναι προγραμματισμένο για τις 15/7 κόντρα στον Παναιτωλικό.  

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Κουαλιάτα, Κούτσιας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Κοτάρσκι (61’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Λύρατζης (61’ Σάστρε), Μιχάι, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ντάντας (61’ Φελίπε Σοάρες), Κουαλιάτα (61’ Τσαούσης), Α. Ζίβκοβιτς (61’ Κωνσταντέλιας), Κούτσιας (61’ Λάμπρου). 

Η αρχική σύνθεση της Σταντάρ Λιέγης (Ρόνι Ντέιλα): Μποντάρτ, Ντεβάελε, Ντουσέν, Λαϊφης, Καλούτ, Ράσκιν, Μπαλίκβισα, Τσίμιροτ, Μπόλιεβιτς, Εμόν, Τσανάκ. 

Κώστας Βρουλής.amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: