17 Ιουλίου 2022

Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ – Πέθανε ο Βαγγέλης Κουτουλέας

 


Απέραντη θλίψη στον κόσμο του βόλεϊ καθώς έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Κουτουλέας σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

poster
  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

O Βαγγέλης Κουτουλέας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πριν από τρεις μέρες καθώς δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους, ενώ έπαιρνε βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα του Μεσσηνιακού, η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προπονητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε τότε στην Α1 ανδρών.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας.

Παράλληλα με την σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το beach volley, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά είχε πάνω από 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Ήταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνια, ενώ κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Μάλιστα στη συνέχεια δίδαξε το beach volley και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων beach της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κάνει ένα πέρασμα και από την Κύπρο ως υπεύθυνος προπονητής του beach volley..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: