2 Αυγούστου 2022

Χωρίς λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 μετά το μεσημέρι, έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ υποστηρίζει πως το Συνδικάτο των εργαζομένων «παράνομα σκοπεύει να αφήσει τους Θεσσαλονικείς χωρίς συγκοινωνία», καθώς «τα ζητήματα που τους απασχολούσαν έχουν επιλυθεί».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρύθμισε τόσο το ζήτημα των επιδομάτων Θέσης Ευθύνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όσο και την μη επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

«Είναι ζήτημα λίγου χρόνου να διευθετηθεί και το θέμα των μη μισθολογικών παροχών, μέσω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ αφορά μόνο μη μισθολογικές παροχές, καθώς η μισθοδοσία είναι ρυθμισμένη και η καταβολή της γίνεται κανονικά, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εισπράττουν μεγάλη προσωπική διαφορά.

«Πέραν αυτών, το Συνδικάτο παραβιάζει και την απόφαση/συμφωνία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), αρνούμενο να διαθέσει το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι κανονικά θα λειτουργήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες._

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: