22 Αυγούστου 2022

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Τον Ματιέ και τα… μάτια του

 Πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες ήταν οι Ματιέ Βαλμπουενά και Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να ανοίγει το σκορ στο 57’ και τον Σέρβο εξτρέμ στο 74’ να «σφραγίζει» τη νίκη για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν.

Οι πρωταθλητές ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ηπειρωτών και πλέον επικεντρώνονται στον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού (25/8). Οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τους Κύπριους στο «Γ. Καραϊσκάκης» στη ρεβάνς του ΓΣΠ (1-1), με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πολλές αλλαγές από τον Κορμπεράν

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σισέ, Μανωλά και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ντε Λα Φουέντε πίσω από τον Αχμέντ Χασάν. Ο Στάικος από την άλλη, ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος, Κόντε, Μορέιρα και Λώλης.

Πίεση, ευκαιρίες και δοκάρι

Ο Ολυμπιακός παρά τις πολλές αλλαγές, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο 4’ ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε στη φάση, πίεσε, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πριόρ. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Αγκιμπού, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 7’ απείλησαν με κεφαλιά του Σισέ, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά ο Πριόρ απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές έκαναν μια ακόμα τελική. Αυτή τη φορά με τον Κούτρη. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κούτρης στο δεύτερο δοκάρι κατέβασε και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά το 15άλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα έσφιξε την άμυνά του και προσπάθησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Πριόρ, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται στη δημιουργία φάσεων. Στο 25’ ο Βαλμπουενά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ραντζέλοβιτς, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη του, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Παντελάκης συγκρούστηκε στον αέρα με τον Αχμέντ Χασάν και έπεσε με το κεφάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και τον Μπαγκαλιάνη να παίρνει τη θέση του. Μετά τον τραυματισμό και τη διακοπή ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να απειλεί ξανά στο 40’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0.

Διπλό «χτύπημα» με Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κάρλος Κορμπεράν έριξε στο παιχνίδι τον Αβιλα αντί του Ανδρούτσου και στο 53’ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Εμβιλά στις θέσεις των Χασάν και Μπουχαλάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Βαλμπουενά. Ο Αβιλα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με έξυπνη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-0 του Ολυμπιακού. Η πίεση των Ερυθρόλευκων απέδωσε καρπούς, με τον έμπειρο άσο να ανοίγει το σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Στο 64’ ο Κορμπεράν έβαλε και τον Μασούρα αντί του Ντε Λα Φουέντε.

Ο Ισπανός προπονητής ζήτησε και δεύτερο γκολ από τους παίκτες του για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, με τον Ραντζέλοβιτς στο 74’ να κάνει πράξη την επιθυμία του Κορμπεράν. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν άψογα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδωσε την μπάλα στον Σέρβο και αυτός με σουτ έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Στο 79’ ο Κορμπεράν ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με τον Μπα αντί του Μανωλά, με τον Ολυμπιακό στα εναπομείναντα λεπτά να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να παίρνει τη νίκη με 2-0, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46’ Άβιλα), Μανωλάς (79’ Μπα), Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης (54’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε (64’ Μασούρας), Χασάν (53’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35’ λ. τρ. Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (78’ Ριέστρα), Λώλης (61’ Παμλίδης), Μορέιρα (60’ Τζίμας), Κόντε (78’ Σταματελόπουλος).

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: