7 Αυγούστου 2022

Βενζίνη: Κάτω από 2 ευρώ η αμόλυβδη σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πώς να καταλάβεις ότι είναι νοθευμένη

 


Eκτιμάται, μάλιστα, ότι από την Τρίτη θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης.
Έπειτα από αρκετούς μήνες παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, κάτω από τα δύο ευρώ, σε αρκετά πρατήρια στην Αττική.Όλο και περισσότερα είναι τα πρατήρια σε Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, που πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα δύο ευρώ, καθώς οι νέες παραλαβές τους είναι με χαμηλότερες τιμές.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι από την Τρίτη θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση, καθώς στις διεθνείς αγορές το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το μπρεντ βρίσκεται κάτω από τα 95 δολάρια.

Την ίδια ώρα, παραμένει ανοικτή έως την 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Fuel pass 2, ενώ δεν αργεί και το Φuel pass 3, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στη ΔΕΘ.

Πώς να καταλάβεις τη νοθευμένη βενζίνη

Το καύσιμο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου και τη μακροζωία του, καθώς πολλές από τις βλάβες που μπορεί να προκύψουν προέρχονται από νοθευμένα προϊόντα.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν είναι αρκετά μεγάλες και δαπανηρές.

Έτσι, κρίνεται απαραίτητο να επιλέγουμε με ιδιαίτερη προσοχή ένα αξιόπιστο πρατήριο και η τιμή του καυσίμου να μην είναι το μοναδικό μας κριτήριο.

Τα «σημάδια» της νοθευμένης βενζίνης

Το πρώτο σημάδι για ύπαρξη νοθευμένης βενζίνης είναι η αυξημένη κατανάλωση, σε ασυνήθιστα επίπεδα, για συγκεκριμένες διαδρομές, όπου έχουμε μια τάξη μεγέθους για την ποσότητα καυσίμου που χρειαζόμαστε.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ένα «φτωχό» ή νοθευμένο καύσιμο αναγκάζει τον κινητήρα να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα, ώστε να μπορέσει να πετύχει την ιδανική απόδοση.

Σε αντίθεση με μια νοθευμένη βενζίνη, ένα ποιοτικό καύσιμο μειώνει την κατανάλωση και αυξάνει την αυτονομία.

Το δεύτερο σημάδι, παρότι είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος, αφορά στην σπάνια περίπτωση τα κακής ποιότητα καύσιμα να μπορούν να διακριθούν ακόμα και με γυμνό μάτι – με κατάλοιπα να είναι εμφανή στην επιφάνεια.

Επίσης, ένα κακής ποιότητας καύσιμο είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μία πολύ δυσάρεστη οσμή.

Η τρίτη ένδειξη είναι η πλέον χαρακτηριστική και αφορά στην περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματος μετά από μερικά χιλιόμετρα.

Οι στροφές θα ανεβαίνουν με δυσκολία, μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και την ένδειξη «Check Engine» να ανάβει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.

Δείκτης κακής ποιότητας καυσίμου είναι και όταν το αυτοκίνητό μας ξαφνικά εμφανίσει υψηλότερη κατανάλωση από τη συνήθη, αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φταίνε και άλλοι παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέτοιες «ασυνήθιστες» συμπεριφορές του αυτοκινήτου θα πρέπει να μας κάνουν να ξανασκεφτούμε το να ξαναβάλουμε βενζίνη από το ίδιο βενζινάδικο.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: