3 Αυγούστου 2022

Γιατί, άραγε, η Ελλάδα έστειλε μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία;


Γιατί, άραγε, η Ελλάδα έστειλε μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία;

Είναι η Ελλάδα ισχυρότερη χώρα από τη Γαλλία; Ασφαλώς και όχι. Μήπως είναι πλουσιότερη από τη Σουηδία; Ούτε για αστείο. Μήπως διαθέτει ανεξάρτητη και ισχυρή πολεμική βιομηχανία, μεγαλύτερη από εκείνη της Ιταλίας; Ούτε κατά διάνοια. Μήπως, τέλος, το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από αυτό της Δανίας; Θα αστειεύεστε βέβαια.

Ε, τότε πώς εξηγείται το ότι μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση ως προς τον όγκο παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία; Είναι ενδεικτικό ότι η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τις προαναφερθείσες.

Ρίξτε λοιπόν μία ματιά και ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το δυσεξήγητον.

Οι μεγαλύτεροι χορηγοί στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Οι μεγαλύτεροι χορηγοί στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά ξεπέρασαν εαυτόν. Έστειλαν στους Ουκρανούς περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Γαλλία (αν είναι δυνατόν), την Ιταλία και τη Σουηδία. Σημειωτέον ότι και οι τρεις αυτές χώρες διαθέτουν ισχυρότατη αμυντική βιομηχανία, με τεχνολογίες μάλιστα αιχμής. Πρόκειται, προφανώς, για επίδειξη εκ μέρους της Αθήνας. Ο κ. Μητσοτάκης, για λόγους που μόνον αυτός δύναται να κατανοήσει και να εξηγήσει, επιχείρησε να καταδείξει «άριστη συμπεριφορά» έναντι των ισχυρών φίλων του. Ήθελε επίσης να κάνει σαφές πως, την ώρα που η Τουρκία δεν εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Ελλαδίτσα μπορεί και υπερβαίνει τις δυνάμεις της.

Δεν καταλαβαίνουμε τι σόι «διπλωματική» εξυπνάδα καταδεικνύει μια τέτοια συμπεριφορά, ούτε το πώς εξαργυρώνεται. Ο κ. Ερντογάν, αντίθετα, με αυτά και τα άλλα κατάφερε και τον εκβιασμό του να περάσει, και τον Μπάιντεν να συναντήσει, και τα F16 να καπαρώσει, αλλά και τη συμμετοχή του στη διακίνηση και εμπορία ουκρανικών σιτηρών να διασφαλίσει. Ρε παιδιά, εκεί κάτω στο Μαξίμου, μήπως ο γιαλός δεν είναι καθόλου στραβός, αλλά εμείς απλώς στραβά αρμενίζουμε;

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: