23 Αυγούστου 2022

Εννέα υποτροφίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης από το θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων MEDITERRANEAN COLLEGE, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κ.Δ.Β.Μ.2) και συμμετέχει στο θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Ο θεσμός εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών φορέων, με γνώμονα την ικανοποίηση/κάλυψη της ανάγκης για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να σπουδάσουν ενισχύοντας το δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων στην εκπαίδευση.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα χορηγηθούν εννέα (9) υποτροφίες διδάκτρων με κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο) σε οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών ενδιαφέρει τους δικαιούχους, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της προκήρυξης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα κριτήρια επιλογής, καθώς και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο link https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24313

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη του τόπου μας, συμβάλλει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των νέων, μέσω της παροχής υποτροφιών, σε άτομα που δε διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να σπουδάσουν. Γιατί η ανάγκη παροχής ίσων ευκαιριών στις νέες και νέους και η επιβράβευση της προσπάθειας αποτελούν προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζεται, έτσι, και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός των υποτροφιών, που λειτουργεί ως αρωγός στην προσπάθεια των νέων ώστε να μορφωθούν, να εξελιχθούν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι παρά τις δυσκολίες της περιόδου αναδύονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Η συνολική αυτή προσπάθεια, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα στις μέρες που διανύουμε και αναδεικνύει ένα έντονο αίσθημα αλληλεγγύης».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 ως και την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: