5 Αυγούστου 2022

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

 

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.Αυτό έγραφε η λιτή ανακοίνωση η οποία έκανε γνωστή την παραίτηση – βόμβα του πιο στενού συνεργάτη, και ανιψιού, του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Μαξίμου αναφέρουν ότι η παραίτηση κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά και άλλων καταγγελιών για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και με βάση το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από συγκεκριμένους πολιτικούς κυρίως κύκλους, και κατ’ επέκταση του ίδιου του πρωθυπουργού, δημιούργησε αυτό το βαρύ κλίμα και κρίθηκε ότι η παραίτηση ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να υπάρξει αποσύνδεση της υπόθεσης από το Μαξίμου και τον Κ. Μητσοτάκη.

Η παραίτησή του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους συνδέεται με τους χειρισμούς της ΕΥΠ (σ.σ. η ευθύνη της οποίας βρίσκεται στο Μαξίμου), όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,  όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Παρά το γεγονός, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη ή άλλη παρακολούθηση, η παραίτηση ήλθε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην γίνεται «σπέκουλα από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους ».

Δημοσιεύματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν στο παρελθόν, και πρόσφατα, δημοσιεύματα που συνέδεαν τον κ. Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa, η οποία πουλάει το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Συγκεκριμένα, τα ρεπορτάζ ανέφεραν – και ο κ. Δημητριάδης έκανε λόγο για κακόβουλες πληροφορίες- ότι υπήρξε επιχειρηματική σύνδεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, με τον Φέλιξ Μπίτζιο που διαχειρίζεται την εταιρεία Intellexa.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Reporters United και της ΕΦΣΥΝ, ο κ. Δημητριάδης αγόρασε την εταιρεία Canalis από τον Κωνσταντίνο Μπαζιώτη, ο οποίος εργαζόταν σε δύο εταιρείες που συνδέονται με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

Στη συνέχεια, η εταιρεία Canalis είχε κοινή έδρα με τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ.

Η εταιρεία Ventus ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μπίτζιου, συμμετέχει σε μνημόνιο συνεργασίας με την Layth Capital Ventures, στην οποία διευθυντής είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Στις 3 Ιουνίου σε άλλο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι ο τότε Γενικός Γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, σύστησε μια εταιρεία (Eledyn) και μέσω αυτής αγόρασε έναντι 1.000 ευρώ μιαν άλλη (Canalis), για να φτιάξει φωτοβολταϊκά πάρκα. Λίγο αργότερα ο κ. Δημητριάδης πούλησε την Canalis για ένα πολύ μεγαλύτερο τίμημα, 166.513 ευρώ.

Από τη μεριά του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει κάνει λόγο για κακόβουλα ερωτήματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Υπογραμμίζει δε ότι  «η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα».

Πρόσωπο – κλειδί

Πρωταγωνιστής της υπόθεση φαίνεται να είναι ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος.

Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.
Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκεται κοντά στο σημερινό πρωθυπουργό από την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Σε όλη αυτή την τριετία της διακυβέρνησης της ΝΔ μέχρι και σήμερα που υπέβαλε την παραίτησή του και έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο κ. Δημητριάδης θεωρούνταν από τα κρισιμότερα γρανάζια αν όχι το κρισιμότερο στην κυβερνητική μηχανή και αναλάμβανε μάλιστα και ειδικές αποστολές εντός της κυβέρνησης.

Μάλιστα μαζί με τον Γ. Γεραπετρίτη και τον Άκη Σκέρτσο θεωρούνταν ως τρόικα του μεγάρου Μαξίμου και από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Δημητριάδης, αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκτός από την στενή πολιτική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παράλληλα είναι και ανιψιός του. Ο 42χρονος δικηγόρος είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη, αδερφής του πρωθυπουργού.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: