23 Αυγούστου 2022

Δήμος Κατερίνης: Δημοτική βιβλιοθήκη προσβάσιμη για όλους - Τοποθετήθηκε ανελκυστήρας για ΑμεΑ & ευάλωτες ομάδες πληθυσμού


 Την προσβασιμότητα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, καθώς και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. αίθουσα εκδηλώσεων α’ ορόφου), που σχετίζονται με πολιτιστικές δραστηριότητες, εξασφαλίζει η τοποθέτηση ανελκυστήρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Ο ανελκυστήρας, ο οποίος πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας συνιστά μία σημαντική δωρεά προς τον Δήμο Κατερίνης του κ. Απόστολου Μαστορίδη, ομογενή συμπατριώτη μας από τις Η.Π.Α., εις μνήμην του πατέρα του Φιλίππου.


Η τοποθέτησή του έρχεται να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό αίτημα, καθώς και να διευκολύνει την πρόσβαση ΑμεΑ, ηλικιωμένων συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, μαμάδων με καρότσι κ.α. ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στο Πνευματικό Κέντρο.

«Εκφράζω και δημόσια τις ευγνώμονες ευχαριστίες όλων των δημοτών για την συγκινητική, όσο και ουσιαστική αυτή δωρεά του κ. Μαστορίδη, που έχει ως κινητήριο μοχλό και αποδεικνύει την αστείρευτη αγάπη που τρέφουν οι ομογενείς μας, οι απόδημοι Έλληνες προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους» τόνισε χτες το απόγευμα, στη διάρκεια μίας λιτής εκδήλωσης παράδοσης – παραλαβής του έργου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος επισημαίνοντας: «Το έργο αυτό, που σχετίζεται άμεσα με τον Πολιτισμό, την Προσβασιμότητα και την Αναπηρία μπορεί να υποστηρίξει δράσεις κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης ΑμεΑ και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού».

Εμφανώς συγκινημένος ο δωρητής και οι οικείοι του αναφέρθηκαν στη διαδρομή της οικογένειας από την Ελλάδα στις Η.Π.Α. και στην ανάγκη που αισθάνθηκαν να προβούν στην συγκεκριμένη δωρεά ως ένδειξη αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης o πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, η πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Ασημίνα Πούλιου, μέλη της οικογένειας του δωρητή, ενώ αγιασμό τέλεσαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: