27 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εξορκιστής» και ο βοηθός του

 

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εξορκιστής» και ο βοηθός του
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.Μετά από καταγγελίες αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών», αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση, οι αρχές κινητοποιήθηκαν.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο άνδρα, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Εξορκισμοί συμβαίνουν και στις μέρες μας»

Μιλώντας προ ημερών στο MEGA, ο βοηθός του επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» είχε υποστηρίξει ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι.

Μάλιστα υποστήριξε για το περιστατικό πως «ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Στο γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου όλου αυτού του κλίματος, του ευχάριστου να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού. 

 «Θεραπεύει» τον… καρκίνο

Στο κανάλι της αίρεσης στο Youtube, υπάρχουν δεκάδες βίντεο με εξορκισμούς και θεραπείες για όλες τις αρρώστιες από τον «Άνθρωπο του Θεού», που παρουσιάζεται ως παπάς.

«Έρχονται άτομα απ’ όλο τον κόσμο που θέλουν προσευχή, είτε έχουν προβλήματα υγείας, είτε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό και έρχονται να λάβουν προσευχή από ‘τον άνθρωπο του Θεού’. Χαράλαμπος Τσακωνίδης λέγεται, είναι παπάς», λένε από την «Εκκλησία των Εθνών».

Το θεραπευτικό άγγιγμα του Χαράλαμπου Τσακωνίδη φέρεται να θεραπεύει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στα δημοσιοποιημένα βίντεο στο διαδίκτυο, από κάταγμα στο πόδι μέχρι και διαβήτη, πίεση, ακόμα και καρκίνο μέσω του εξορκισμού.

«Αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα φέρει έγγραφα από τον γιατρό που δείχνει τι πρόβλημα υπάρχει, αν δεν είναι θέμα υγείας και είναι ψυχολογικό ή πνευματικό εννοώ. Ο Θεός μερικές φορές ενεργεί άμεσα, απευθείας. Άλλες φορές θέλει χρόνο. Εξαρτάται πώς ο Θεός θέλει να δράσει, εξαρτάται και από την πίστη σας. Δεν είναι μαθηματικά».

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν θεραπεύονται πλήρως.

Μια μελαχρινή γυναίκα, που φέρεται να είναι δαιμονισμένη και να γίνεται καλά ύστερα από εξορκισμό, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί πριν από 7 χρόνια, μοιάζει πάρα πολύ με την καστανόξανθη γυναίκα, που σε άλλο, μεταγενέστερο βίντεο, ένα χρόνο μετά, παρουσιάζεται με προβλήματα υγείας τα οποία θεραπεύονται από τον Χάρη Τσακωνίδη και μάλιστα φέρεται να αποβάλλει την αρρώστιά της από το στόμα!

«Αν ο ‘άνθρωπος του Θεού’ πει ότι είναι ελεύθερος, θα είναι ελεύθερος. Είναι κάτι που γίνεται πνευματικά. Θα δείτε μετά αλλαγές»..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: