30 Αυγούστου 2022

Αλλαγή προεδρίας στο Ε.Β.Ε.Α. – Νέα Πρόεδρος η Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη;

 Όπως έχει ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Μπρατάκος θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου στο Ε.Β.Ε.Α.

Αν και έχουν περάσει εβδομάδες από τότε που έγινε γνωστή η μετακίνηση του κ. Μπρατάκου, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η αντικατάσταση του στο Ε.Β.Ε.Α. αφήνοντας ουσιαστικά «ακέφαλο» το δεύτερο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας μετά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Φαίνεται όμως ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την αλλαγή ηγεσίας και σύμφωνα με πληροφορίες ως πιθανότερο πρόσωπο για τη θέση του κ. Μπρατάκου  εμφανίζεται η κ. Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη.

Είναι θέμα χρόνου –ίσως και ωρών- να δούμε αν η Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. θα είναι η νέα Πρόεδρος.

Με την αποχώρηση του κ. Μπρατάκου από τη θέση του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. αποκαθίσταται και ένα θέμα ηθικής τάξεως στη λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού. Όπως είναι γνωστό ο κ. Μπρατάκος είναι και Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και ήταν η πρώτη φορά που Γενικός Διευθυντής κόμματος κατείχε και τη θέση του Προέδρου ενός επιμελητηρίου. Αυτό το γεγονός ήταν πρωτοφανές, καθώς τα επιμελητήρια δεν πρέπει να σχετίζονται με πολιτικά κόμματα αλλά οφείλουν να εργάζονται για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την πρόοδο των μελών τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: