12 Σεπτεμβρίου 2022

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Έσπασαν το μπλόκο οι Θεσσαλονικείς (0-2)

Μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη, επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Superleague.

Χάρη σε γκολ των Γκρέι και Εμπακατά, οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν τη δεύτερη φετινή νίκη τους στη σεζόν, ανέβηκαν στην 6η θέση και έπιασαν τους ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Ατρόμητο στους 7 βαθμούς. Ο Αστέρας ήταν ανώτερος στην αναμέτρηση, άγγιξε τις 20 τελικές, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και απείλησαν στο 12′, με την κεφαλιά του Καστάνιο να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Χουλιάν Κουέστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καρμόνα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Αντριαν Ριέρα.

Από τη μεριά του ο Άρης κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστική του φάση στο παιχνίδι. Ο Μαντσίνι βρήκε τον Γκρέι στην περιοχή, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσιφτσή για το 1-0 του Άρη στο 20′.

Οι Αρκάδες, όμως, δεν πτοήθηκαν. Ο Κουέστα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Φεντερίκο Αλβαρες στο 27′.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και έτσι στο 44ο λεπτό είχε νέα ευκαιρία με το γύρισμα του Γκρέι, να διώχνει ο Τσιφτής με το στήθος.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Πίτσου Ατιένθα να σουτάρει δις και τον Εμπακατά να απομακρύνει αμφότερες την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Όσο οι γηπεδούχοι έχαναν ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί και στο 60′ βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαντσίνι σημάδεψε αρχικά το κάθετο δοκάρι του Τσιφτσή, αλλά στη συνέχεια ο Εμπακατά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 0-2.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου (63′ Ατιένθα), Καστάνιο, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Ριέρα, Μπερτόγλιο (64′ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (46′ Τιλίκα), Μπαράλες (63′ Μπενίτο).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (71′ Ενκουλού), Μανού Γκαρθία (71′ Πάλμα), Μαντσίνι (86′ Οντουμπάγιο), Ιτούρμπε (70′ Σεΐκ), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (79′ Πίρσμαν).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: