5 Σεπτεμβρίου 2022

Καναδάς: Μακελειό με 10 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι

 

Καναδάς: Μακελειό με 10 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι
Ορισμένα άτομα στοχοποιήθηκαν από τους δράστες και άλλα δέχθηκαν τυχαία χτυπήματα σε πολύνεκρη επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην επαρχία Σασκάτσουαν του Καναδά.
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, σε επίθεση με μαχαίρια στην επαρχία Σασκάτσουαν του κεντρικού Καναδά, μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Δευτέρα (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Κατονόμασαν τους δράστες

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κατά συρροή σε δυο απομακρυσμένες κοινότητες του Καναδά, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία εξετάζει 13 τόπους εγκλήματος.

«Καταγράψαμε 10 αποβιώσαντες σε 13 τοποθεσίες των κοινοτήτων Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον και Γουέλντον, στη Σασκάτσουαν», δήλωσε η Ρόντα Μπλάκμορ, υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά (RCMP), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, τους οποίους κατονόμασαν ως Ντάμιεν Σάντερσον και Μάιλς Σάντερσον, αναφέροντας ότι και οι δύο ταξίδευαν με μαύρο Nissan Rogue.

Δείτε ακόμα – Καναδάς: Αναφορές για «πολλά θύματα» μετά την επίθεση ενόπλου στην πόλη Λάνγκλεϊ

Επίσης, από την αστυνομία αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι ορισμένα από τα θύματα φαίνεται πως έγιναν στόχος των υπόπτων, ενώ άλλα δέχθηκαν επίθεση τυχαία.

Τέλος, εκτιμάται πάντοτε από την ίδια πηγή πως είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι τραυματίες, οι οποίοι να έχουν ήδη μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Συναγερμός από την αστυνομία

Η καναδική αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της Ρεγγίνας, πρωτεύουσας της επαρχίας Σασκάτσουαν, να λάβουν προφυλάξεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ανέφερε επίσης ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πριν επιτρέψουν σε κάποιον να μπει στο σπίτι τους και να μην εγκαταλείπουν μια ασφαλή τοποθεσία.

;

Ανάρτηση Τριντό

«Φρικιαστικές και θλιβερές», έκρινε τις πολύνεκρες επιθέσεις ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι επιθέσεις στη Σασκάτσουαν (…) ήταν φρικιαστικές και θλιβερές. Σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο και αυτούς που τραυματίστηκαν», ανέφερε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: