7 Σεπτεμβρίου 2022

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό 4χρονο παιδί—Ήταν χωρίς νερό και τροφή σε μια βάρκα για μέρες


 Τραγωδία στα Χανιά. Το τετράχρονο κοριτσάκι που διεκομίσθη εσπευσμένα με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης, έφυγε από τη ζωή.   Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr, επέβαινε σε βάρκα με μετανάστες που εξέπεμψε SOS στα νότια της Κρήτης. Η επιχείρηση αεροδιακομιδής στήθηκε σε ελάχιστο χρόνο μετά την διαβίβαση του σχετικού σήματος, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι, έπειτα από μέρες ασιτίας και εξάντλησης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να συνεχίσει το ταξίδι του για ένα καλύτερο μέλλον.

  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, το παιδί ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη». Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Το πλοιάριο με μετανάστες στο οποίο επέβαινε το κοριτσάκι είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

Ενώ το πλοίο ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα. Ένα παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας που πλησίασε το πλοιάριο με τους μετανάστες, επιβίβασε το κοριτσάκι και προσπάθησαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Παράλληλα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού και συντονίστηκε η επιχείρηση αεροδιακομιδής στο Νοσοκομείο Χανίων.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: