Με τη διευκρίνιση πως πρόκειται για «ατυχή στιγμή» επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης και το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη φράση του ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει».

«Για όνομα του Θεού»

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για διαστρέβλωση και μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της δήλωσης. Ειδικότερα ο κ. Πέτσας υποστηρίζει ότι υπήρξε αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σύμφωνα με την οποία: «Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

»Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

»Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Ηλιόπουλος: Ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για το χειμώνα

Είχαν προηγηθεί σφοδρά πυρά από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σχολίασαν εξόχως αιχμηρά και επιθετικά τις δηλώσεις Πέτσα για την ακρίβεια ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»», ανέφερε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για «σοκαριστική δήλωση».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια» και πως η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν».

Επιπλέον, τονίζει ότι η δήλωση του κ. Πέτσα «προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών».

«Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι»». «Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο δεν πάει σπίτι του δεν μιλάμε για λάθος

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’» και πρόσθεσε ότι «τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια ‘ατυχής στιγμή’ και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία» και  τονίζει πως «όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος». «Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 .in.gr