17 Σεπτεμβρίου 2022

Δέσμευση Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Τι είπε για μισθωτούς και συνταξιούχους

 Για τους μισθωτούς δεσμεύθηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.Την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ και στους παραγωγικούς φορείς.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακτούμε τουλάχιστον το 51%, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ επιστρέφει από την αισχροκέρδεια στον ιδρυτικό της σκοπό της κοινής ωφέλειας: Κοινωνικά τιμολόγια, όχι κέρδη για να έχουν μερίσματα οι ιδιώτες μέτοχοι.

Αναφορικά με τις τιμές στα καύσιμα και τα τρόφιμα υποσχέθηκε:

  • Μείωση τον ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  • Κατάργηση της καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, 6%

Για τους μισθωτούς δεσμεύθηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Για τους συνταξιούχους υποσχέθηκε επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις.  Επαναφορά της 13η σύνταξης του 2019.

Αυξάνει το αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια όπως είπε θεσπίζουμε αφορολόγητο 10.000€. «Γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» όπως είπε.

Για τους μικρομεσαίους δεσμεύθηκε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με παράλληλη διαγραφή μέρους των χρεών.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά υποσχέθηκε κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και επαναφορά των ρυθμίσεων για αιτιολογημένη απόλυση. Μίλησε για επανίδρυση του ΣΕΠ και εφαρμογή σταδιακά του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών.

Για το νέο ΕΣΥ υποσχέθηκε πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών συν 10.000 στην τριετία, μονιμοποίηση του σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Επιπλέον όπως είπε θα μπει τέλος στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών και όλοι θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεσμεύθηκε δε για αύξηση στα 2.000 ευρώ του πρώτου μισθού του γιατρού.

Σε ότι αφορά την παιδεία δεσμεύθηκε για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμου της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: