12 Σεπτεμβρίου 2022

Πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο: Όλα για να σωθεί η Γερμανία…


 Η ενεργειακή κρίση και οι τιμές του φυσικού αερίου απογυμνώνουν πλήρως την Ε.Ε. και δείχνουν αυτό που ξέραμε όλοι μας: «Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» - Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών λειτουργεί μόνο για να σώσει τη Γερμανία.

  Για όσους δεν έχουν καταλάβει η Γερμανία θα αγοράζει τώρα φυσικό αέριο από μη Ρώσους προμηθευτές σε τιμές υψηλότερες από αυτές που είναι εγγεγραμμένες στο Ολλανδικό TTF (χρηματιστήριο τιμών για Ευρώπη)

Η πρόταση που κατέθεσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου και όχι για καθορισμό ανώτατης τιμής στο Ολλανδικό TTF είναι περίπου αυτοκτονική για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά εδώ η νομενκλατούρα των Βρυξελλών θέλει να σώσει τη γερμανική βιομηχανία και τα 80 εκατομμύρια των Γερμανών ψηφοφόρων με οποιοδήποτε κόστος.

«Να μην μείνει χωρίς ρεύμα η Γερμανία κι ας πάει και το παλιάμπελο». Αυτή είναι η λογική της κυρίας Ούρσουλας. Με απλά λόγια, για να σωθεί η ίδια η Γερμανία και έχοντας την οικονομική δυνατότητα ως ατμομηχανή της ΕΕ, θα αγοράζει αέριο με οποιοδήποτε κόστος στις διεθνείς αγορές και πίσω, ουρά εμείς θα χρυσοπληρώνουμε το αέριο για να μην πέσει σκοτάδι στο Βερολίνο.

Τώρα μιλήστε μας για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και για κοινή ενεργειακή πολιτική και για διάφορα άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: