17 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτω τα χέρια από τους νέους και το Πανεπιστήμιο τους !

 Η χθεσινοβραδινή επίθεση  των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές  σε συναυλία  χιλιάδων νέων μέσα στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η διάλυση της με ρόπαλα, χρήση χημικών και  βόμβες κρότου λάμψης θα μπορούσε να έχει δολοφονικά αποτελέσματα.

Οι εικόνες εκατοντάδων ερασιτεχνικών βίντεο δείχνουν πως χιλιάδες φοιτητές, νέοι κάθε ηλικίας ακόμη και ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν και αναγκάστηκαν να διαφύγουν από σκάλες και άλλα επικίνδυνα σημεία κυνηγημένοι από τις συμμορίες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της αστυνομικής  επίθεσης ήταν να μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πεδίο μάχης, να κυνηγούν η «αύρα» και διμοιρίες νέους στην Εγνατία και οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της ΔΕΘ να βιώσουν  τι σημαίνει αληθινή ανασφάλεια!

 Η χθεσινή επίθεση είναι η  κορύφωση μιας  συνεχούς προκλητικής παρουσίας και επιθέσεων  της αστυνομίας μέσα και γύρω από τις σχολές του Πανεπιστήμιου, οι χώροι του οποίου έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδο αστυνομικών, ασφαλιστών και διμοιριών των ΜΑΤ. Καθηγητές και  φοιτητές προπηλακίζονται, γίνονται εκφοβιστικοί έλεγχοι στις εισόδους των σχολών και της βιβλιοθήκης, μαθήματα εμποδίζονται από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μια διαρκής ανασφάλεια έχει εγκατασταθεί στο Πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση, η πρυτανεία και η σύγκλητος του ΑΠΘ είναι υπεύθυνες για την αποτρόπαια  και επικίνδυνη αυτή πράξη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες για τους ορατούς πλέον κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΑΠΘ. Η πολιτική πειθάρχησης και προσαρμογής του φοιτητικού κινήματος, μέσω και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι μόνο αντιλαϊκή αλλά και βαθιά επικίνδυνη! Η πολιτική τρομοκράτησης της νεολαίας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους θεωρούν πως με το ρόπαλο μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αγανάκτηση  και τα προβλήματα των νέων.

Είναι η ώρα όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους  στο Πανεπιστήμιο να πάρουν μια μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία  για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη, τυχοδιωκτική  και τρομοκρατική πολιτική!

 ΚΚΕμλ.jpgΘεσσαλονίκη 17/09/2022

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: