5 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε καταιγίδα – Ποτάμια οι δρόμοι – Απίστευτες εικόνες


 Καταιγίδα πλήττει τη Θεσσαλονίκη, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ από την Πολιτική Προστασία εκδόθηκε προειδοποίηση προς τους πολίτες.Καταιγίδα ξέσπασε μέσα στη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ σε ορισμένες περιοχές, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος. Απίστευτες είναι οι εικόνες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μήνυμα από το 112

Η Πολιτική Προστασία είχε ενημερώσει νωρίτερα μέσω του 112 τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα. 

  Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Εκτακτο δελτίο

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων. 

 Από το βράδυ χθες Κυριακή (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: