25 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Κύπελλο Ελλάδος στην Φλώρινα το τμήμα τοξοβολίας του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης


 Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας, ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες τοξοβολίας στην Ελλάδα, το Κύπελλο Ελλάδος.Στον αγώνα συμμετείχαν σύλλογοι από όλοι την Ελλάδα, όλα τα τόξα (Ολυμπιακό, Σύνθετο και Barebow) και αθλητές Α΄ Κατηγορίας Ανδρών/ Γυναικών Α/Γ U21 και Α/Γ U18.

Ο Αρχέλαος Κατερίνης συμμετείχε στον αγώνα, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια και να διακρίνεται σε όλους τους μεγάλους αγώνες και πρωταθλήματα, με 7 αθλητές κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με δυνατή βροχή και άνεμο. Ο αγώνας το Σάββατο διακόπηκε τελικά και συνεχίστηκε την Κυριακή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Η ομάδα του Αρχέλαου Κατερίνης ωστόσο κατέλαβε στο Ομαδικό Ανδρών U18 Ολυμπιακού Τόξου την 2η Θέση με τους Χαρίση Ευάγγελο, Δημόπουλο Αθανάσιο και Χαρίση Κωνσταντίνο.

Στο Μικτό Ομαδικό Α/Γ U18 Ο.Τ. την 2η Θέση με την Χαριτίδου Παυλίνα και Χαρίση Ευάγγελο.

Στο Μικτό Ομαδικό Ανδρών /Γυναικών Ο.Τ. την 4η Θέση με την Μητσιάκη Ελένη και Χαρίση Ιωάννη.

Στο ατομικό, στην κατηγορία των Ανδρών τον Αρχέλαο εκπροσώπησε ο αθλητής και προπονητής του τμήματος τοξοβολίας κ. Χαρίσης Ιωάννης ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση στην κατάταξη και 13η θέση μετά τους Ολυμπιακούς Γύρους χάνοντας 6 – 2 από τον Ι. Κεφαλά, μέλος της Εθνικής Ομάδας το 2021.

Η Μητσιάκη Ελένη αγωνιζόμενη κατηγορία των Γυναικών κατέλαβε την 5η θέση στην κατάταξη και 7η θέση μετά τους Ολυμπιακούς Γύρους.

Στην Κατηγορία U18 ο Χαρίσης Ευάγγελος θέλοντας να συνεχίσει το σερί νικών από το 2021 (Πρωταθλητής Ελλάδος Α/Χ 2021, Πρωταθλητής Ελλάδος Κ/Χ 2022, Πρωταθλητής στο Σχολικό Πρωτάθλημα 2022, Πρωταθλητής Ελλάδος Α/Χ 2022) και επιστρέφοντας από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, κατέκτησε την 1η Θέση και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022. Κατέλαβε την 1η Θέση στην κατάταξη και 1η θέση μετά τους Ολυμπιακούς Γύρους.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε ο πολλά υποσχόμενος Δημόπουλος Αθανάσιος καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Ο Κωνσταντίνος Χαρίσης επίσης στην κατηγορία U18, αν και μικρότερος ηλικιακά (κατηγορία παίδων) κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Με δύο αθλήτριες στην κατηγορία U18 εκπροσωπήθηκε ο Αρχέλαος. Η Χαριτίδου Παυλίνα και αυτή μικρότερης ηλικίας κατέλαβε την 5η θέση. Και η Κοκτσίδου Κασσιανή, από τις παλαιότερες και εμπειρότερες αθλήτριες του τμήματος έχοντας κερδίσει στο παρελθόν αρκετούς τίτλους σε Πρωταθλήματα, κατέλαβε την 6η Θέση στην κατάταξη.

Τέλος να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά συμμετείχε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και το νεοσύστατο τμήμα τοξοβολίας του Ενιπέα Λιτοχώρου, εκπροσωπούμενο από την Κουτρούλα Μιχαέλα που κατέκτησε την 7η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: