5 Σεπτεμβρίου 2022

Όλυμπος, το μονοπάτι των Θεών

 Aνάρτηση από τον αναγνώστη Βασιλακάκο Κωνσταντίνο.

 Σε αυτό το time-lapse σας παρουσιάζω την κίνηση του Γαλαξία και τον νυχτερινό ουρανό στο θεϊκό βουνό, τον ΌλυμποΉταν 28/9/2019. Το Οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο ήταν γεμάτο κόσμο! Πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν μαζί σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Είχαμε ψήσει στα κάρβουνα εκείνο το βράδυ στο Καταφύγιο του Χρήστου Κάκκαλου όπου όλοι περάσαμε όμορφα και μαγικά μια νύχτα γεμάτη ζωή…Ο ουρανός ήταν διαμάντι και έβλεπες τον Γαλαξία να λάμπει σαν λεπίδα στον ουρανό.

 

Πήγα στην τοποθεσία Καλαγιές όπου η θέα που έχεις είναι αυτό το τοπίο, οι κορυφές του Ολύμπου, το Οροπέδιο και στο τέλος όλα τα εγκόσμια λάμπουν κάπου μέσα στο χάος. Άφησα την κάμερά μου σε ένα σημείο όπου μου επέτρεψε μέσω της περιστροφής της να τραβήξω αυτή τη λήψη ανάλυσης 8K εδώ όπου μπορείτε να δείτε την κίνηση του Γαλαξία όλη τη νύχτα καθώς καλπάζει πάνω από τον Μύτικα, το Στεφάνι, την Τούμπα, τον Προφήτη Ηλία και τελικά να φύγει πάνω από τα εγκόσμια.

Για να κάνω αυτό το time-lapse, εκτός του ότι κουβαλούσα όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη μου, από την Γκορτσιά στο οροπέδιο σε μια μέρα, έπρεπε να είμαι στο οροπέδιο για περίπου 2 εβδομάδες περιμένοντας τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να το κάνω. Έπειτα άφησα τη φωτογραφική μου έξω όλη τη νύχτα όπου τράβηξα 1700 φωτογραφίες συνολικού μεγέθους 154 GB. Έπειτα χρειάστηκε να περιμένω ένα χρόνο μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά τη δουλειά αλλά και την καλλιτεχνική ωριμότητα για να αγοράσω ένα νέο φορητό υπολογιστή για να κάνω αυτό το time-lapse εδώ όπου χρειάστηκαν σχεδόν 12 ώρες για εξαγωγή με τελικό μέγεθος 40 GB.

Έπειτα έπρεπε να ψάξω για χορηγούς για να μπορέσω να με στηρίξω στην καλλιτεχνική μου επιστροφή μιας και είχα αρκετά χρόνια να κάνω σοβαρή δουλειά στο κομμάτι του time-lapse. Για καλή μου τύχη βρήκα. Αλλά, αυτό το time-lapse εδώ είναι μια υπόσχεση, τόσο στον εαυτό μου όσο και σε εσάς για όλα αυτά τα time-lapse που ετοιμάζω. Σύντομα θα ανεβάσω ένα 24ωρο time-lapse από την κορυφή του Ολύμπου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα βουνά μας, πόσο μάλλον στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Αυτό εδώ το σχέδιο είναι ο πρωτεργάτης του ονείρου.  .enikos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: