11 Οκτωβρίου 2022

Σεπόλια: «Θεοσεβούμενος» ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη

 

Σεπόλια: «Θεοσεβούμενος» ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη

Οι ιερείς στον Αγιο Αιμιλιανό στον Λόφο Σκουζέ δηλώνουν άναυδοι μπροστά στις εξελίξεις και αποκαλύπτουν πως στο παρελθόν τον είχαν διώξει από τον ναό

Σε στιγμές χαλάρωσης και στον ελεύθερο χρόνο του με μπουζούκι στα χέρια μπροστά στην παρέα του, στην εκκλησία της περιοχής του -άλλοτε κοντά στο ιερό άλλοτε για να ψέλνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και άλλοτε να σηκώνει τον τίμιο σταυρό στις περιφορές του Επιταφίου, σε μια προσπάθεια να χτίσει άλλοθι παντού. Αυτό ήταν το προφίλ που επιχειρούσε να χτίσει ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και ότι εξέδιδε το 12χρονο παιδί στα Σεπόλια.

Ο προσωπικός του λογαριασμός στο facebook -ο οποίος πλέον έχει κατέβει- ήταν γεμάτος με φωτογραφίες δίπλα σε ιερείς και μητροπολίτες, ενώ δεκάδες ήταν τα βίντεο στα οποία ψέλνει σε εκκλησία του Κολωνού ή εκτελεί χρέη επιτρόπου.

Οι ιερείς στον Αγιο Αιμιλιανό στον Λόφο Σκουζέ, όπου υπηρετούσε κατά το παρελθόν ο 53χρονος, δηλώνουν άναυδοι μπροστά στις εξελίξεις και αποκαλύπτουν πως στο παρελθόν τον είχαν διώξει από τον ναό.

«Μιλάμε για κτήνος»

Σύμφωνα με τον εφημέριο του ιερού ναού, πατέρα Νικόλαο Αργυρόπουλο, ο 53χρονος εκκλησιαζόταν ανελλιπώς, εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στην εκκλησία, ωστόσο η συμπεριφορά του και το γεγονός πως του άρεσε να ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι δεν ταίριαζε με τα «πιστεύω» των ιερέων του ναού που τον απομάκρυναν:

«Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και την γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του» αναφέρει στο Πρώτο Θέμα ο πατέρας Νικόλαος και προσθέτει:

«Ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα, αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή».

Μετά τον «διωγμό» του από τον Άγιο Αιμιλιανό, ο 53χρονος βρέθηκε στην Εκκλησία του Εσταυρωμένου. «Έφυγε από εμάς και πήγε στην εκκλησία του Εσταυρωμένου. Εκεί μας κατηγορούσε πως δεν είμαστε καλοί και πως δεν βοηθήσαμε εκείνον και την γυναίκα του να είναι στο προσκήνιο. Ως επίτροπος μας ζητούσε και του επιτρέπαμε να κρατάει τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου και την Ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις των εθνικών εορτών. Τον επίτροπο εδώ τον έκανε για τρία χρόνια. Το είχε αναρτήσει μέχρι και στο διαδίκτυο για τέτοιον άνθρωπο μιλάμε. Το να είσαι επίτροπος είναι μεγάλη τιμή για εκείνον και την οικογένεια του, αλλά όχι κι έτσι»..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: