3 Οκτωβρίου 2022

5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής του βόλεϊ για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού εναρμονισμένης με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022. Στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα και της αμφίδρομης επαφής της ομάδας του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ με την τοπική κοινωνία και ειδικά με τη νεολαία/μαθητές, επισκέφθηκε την Παρασκευή 30/09/22 με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και διοίκησης το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης κατόπιν πρόσκλησης του διευθυντή του σχολείου και μέλος Δ.Σ. του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ Βασίλη Τσακιρίδη. 

Κεντρικός στόχος του εορτασμού η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου υπήρξε ενημέρωση  της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο πάντα την απόκτηση των μαθητών μας ενός υγιούς τρόπου ζωής. Οι μαθητές μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το «ευ αγωνίζεσθαι», τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την εκμάθηση του ομαδικού παιχνιδιού βόλεϊ όπου ο ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ κ. Κων/νος Σαρρής παρουσίασε με βιωματικό τρόπο το άθλημα στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, κατόπιν η μαθητική κοινότητα του σχολείου επέδωσε το άθλημα και το παιχνίδι υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή. 

 

 

 Κατόπιν τη σκυτάλη έλαβε το ποδόσφαιρο όπου αντιπροσωπεία της ομάδας του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ με τους ποδοσφαιριστές: Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιώργο Δεληγιάννη Δημήτρη Γκάρα, Pascal Eboussi και Μάριο Χατζηκωνσταντίνο ο οποίος υπήρξε και μαθητής του σχολείου  και με επικεφαλής τον Γενικό Αρχηγό Μπάμπη Πεϊδη και τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη επισκέφθηκαν το  5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022  «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ κοντά στη νεολαία και στον αθλητισμό».  

Η υποδοχή από τους μαθητές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς ήταν θερμή με τη διεύθυνση του σχολείου τον διευθυντή κ. Βασίλη Τσακιρίδη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου  να καλωσορίζουν την αποστολή του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο σχολείο τους, με χαρά, μπαλόνια, κεράσματα και συνθήματα μαθητών καθώς και ζωγραφιές για τους ποδοσφαιριστές. Με τη σειρά τους οι κύριοι Μπάμπης Πεϊδης και Λεωνίδας Μπίλης ευχαρίστησαν όλους για την υπέροχη υποδοχή αναφέροντας πως ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι κοντά στη νεολαία και στους μαθητές. 

Μοιράστηκαν αυτόγραφα στους μαθητές/μαθήτριες. Ακολούθησε προς έκπληξη όλων κι ένα δίτερμα στον αύλειο χώρο του σχολείου με τις ομάδες των μαθητών και των μαθητριών μεγάλων τάξεων, για την ιστορία του σχολείου νικήτριες ήταν οι ομάδες των σχολείων αντίστοιχα, αλλά πάνω απ΄ όλα νίκησε «η χαρά» στα πρόσωπα των μαθητών. Οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να περάσουν διαφορετικές στιγμές εκτός αγωνιστικών χώρων συνομιλώντας και μοιράζοντας αυτόγραφα, και  χαρά στους μαθητές προσκαλώντας όλο το σχολείο για τα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος, παίρνοντας δύναμη από τους μαθητές για την έναρξη του πρωταθλήματος. Δείχνοντας έμπρακτα ότι η ομάδα θέλει δίπλα της τους νεαρούς μαθητές ως δωδέκατο παίχτη. 

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης τον διευθυντή κ. Βασίλη Τσακιρίδη για την πολύ όμορφη φιλοξενία με κεράσματα. Εύχεται στους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους και στους μαθητές καλή πρόοδο στη σχολική τους ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: